Ölseler de servetleri büyüyor

Ölseler de servetleri büyüyor
Yayınlama: 01.11.2023
Düzenleme: 01.11.2023 17:17
A+
A-

Öldükten sonra bile para kazanmaya devam ediyorlar. Forbes dergisi 21 senedir yayınladığı yılın en çok kazanan ölü ünlüler listesini güncelledi. İşte servetine servet katan o isimler

Hayata veda etmelerine rağmen servetlerini artırmaya devam eden ünlüler, son 12 ayda yaklaşık 470 milyon dolar kazandı. İşte Forbes’un listesine göre 2023’ün en çok kazanan ünlüler…

MICHAEL JACKSON 25 Haziran 2009’da yaşama veda eden Michael Jackson, geçtiğimiz yıl bilet satışlarından 85 milyon dolar hasılat elde eden “MJ: The Musical” sayesinde 2019’dan bu yana ilk kez listenin zirvesinde yer aldı.

Jackson’ın son 12 adaydaki geliri 115 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Ayrıca Antoine Fuqua’nın yönetmen koltuğunda oturacağı, Jackson’ın yeğeni Jaafar’ın başrolde olacağı biyografik filmle Jackson’ın kazancının artmaya devam etmesi bekleniyor.

ARNOLD PALMER

Servetini golf oynayarak kazanan Arnold Palmer, kendine özgü içeceğinin işletmesinin satışından da telif hakkı kazanıyor. Palmer da 10 milyon dolarlık kazancıyla listede yer buldu.

BING CROSBY

Müzik kataloğundan ve şarkılarının kullanımından telif ücreti alan Bing Crosby, 14 milyon dolarlık gelirle listede.

BOB MARLEY

Ölümünün üzerinden 40 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Bob Marley’in müziği hala büyük talep görüyor. Marley’in kulaklıklarda, hoparlörlerde, spor ayakkabılarda kullanılan adı da lisans olarak servetine dönüyor. Önümüzdeki sene Bob Marley: One Love filmi beyazperdeye çıkacak olan Marley, 16 milyon dolarlık kazancıyla listede dokuzuncu sırada yer alıyor.

CHARLES M. SCHULZ

Amerikalı çizer ve animatör Charles M. Schulz, film ve kitaplar yanında lisanslarla kazanmaya devam ediyor. Schulz, 30 milyon dolar kazançla listede

DR. SEUSS

Pulitzer ödüllü çocuk kitabı yazarı Theodor Seuss Geisel, nam-ı diğer Dr. Seuss, 40 milyon dolarla en çok kazanan dördüncü ölü ünlü isim oldu. Dr. Seuss’un yazdığı ve resimlediği kitaplar yıllık kazancının çoğunu oluşturuyor. Gelirinin geri kalanı ise “Grinch”, “Şapkalı Kedi” ve “Lorax” gibi klasik karakterlerinin geçen yıldan bu yana artan lisanslarından geliyor.

ELVIS PRESLEY

1977 yılında hayatını kaybeden Elvis Presley’in Memphis, Tennessee’deki evi Graceland, son 12 ayda yaklaşık 600 bin ziyaretçi gördü. Mirası telifler, biletler ve ürünler dahil olmak üzere birçok gelir kaynağı ile beslenen Presley, 100 milyon dolarlık gelirle listenin ikinci sırasına adını yazdırdı

GEORGE HARRISON

George Harrison da Lennon gibi Beatles’la ve solo müzisyen olarak geçirdiği yıllardan düzenli bir gelir elde ediyor. Harrison, 14 milyonluk kazancıyla listede bulunuyor.

JOHN LENNON

1980 yılında hayatını kaybeden John Lennon, kendi müzik kataloğundan ve Beatles müziğinden aldığı paydan düzenli olarak telif hakkı kazandı. Lennon, 20 milyon dolar gelirle listede yerini aldı.

MARILYN MONROE

Ölümünün üzerinden 60 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Marilyn Monroe’nun ikonik imajı, moda ve tasarım trendlerini belirliyor. Lisanslama ve satışlardan gelir elde eden Monroe, 10 milyon dolarlık kazancıyla listede.

PRINCE

2016’daki ölümünden sonra üç albümü yayınlanan Prince de 30 milyon dolarla listede.

RAY MANZAREK

Bu yılın birkaç büyük müzik katalog anlaşmasından biri de Doors’un müziğinin haklarını Primary Wave’e satmasıydı. Bu satışla birlikte grubun klavyecisi Ray Manzarek, 45 milyon dolarla listeye üçüncü sıradan giriş yaptı

WHITNEY HOUSTON

Whitney Houston’ın da biyografisi ve çeşitli marka işbirlikleri sayesinde kazancı arttıkça artıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.