Pakistan’daki intihar saldırısında ölü sayısı 100’e yükseldi

Pakistan’da Pazartesi günü bir camide meydana gelen intihar saldırısı sonucu ölenlerin sayısı 100’e yükselirken 200’den fazla kişi yaralandı.

Pakistan’daki intihar saldırısında ölü sayısı 100’e yükseldi
Yayınlama: 01.02.2023
A+
A-

Pakistan’da camiye düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısı 100’e yükseldi

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde dün öğle namazı sırasında camiye düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 100’e yükseldi. Yaklaşık 150 yaralının tedavisinin devam ettiğini aktaran yetkililer, eyalet genelinde bir günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Ulusal basındaki haberlere göre, dün, Pakistan’ın Police Lines bölgesinde camiye öğle namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısı sonrası başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Yetkililer, intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısının 9’e yükseldiğini, yaklaşık 150 yaralının tedavisinin devam ettiğini aktardı.

BİR GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
Saldırının dün yerel saatle 13.00’te gerçekleştiğini belirten yetkililer, saldırganın caminin ilk safında bulunduğunu ve bu sırada bombayı patlattığını açıkladı. Hayber Pahtunhva hükümeti, eyalet genelinde bir günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

BOMBANIN CAMİYE NASIL SOKULDUĞU ARAŞTIRILIYOR
Peşaver Emniyet Müdürü Muhammed İcaz Han, patlamanın ardından caminin çatısının çöktüğünü ve enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmaların devam ettiğini dile getirmişti. Han, bölgesel emniyet güçleri ve terörle mücadele birimiyle aynı yerleşkede yer alan camiye bombanın nasıl sokulduğunun araştırıldığını söylemişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.