PSG UEFA Süper Kupa’yı müzesine götürdü

Paris Saint Germain, UEFA Süper Kupa finalinde Aston Villa’yı iki bir yenerek kupayı müzesine götürdü. Fransız ekibine şampiyonluğu getiren golleri Khvicha Kvaratskhelia ile Desire Doue kaydetti.

PSG UEFA Süper Kupa’yı müzesine götürdü
Yayınlama: 13.08.2026
Düzenleme: 13.08.2026 02:41
A+
A-

YENİ BİR GAZETE – Paris Saint Germain, UEFA Süper Kupa finalinde Aston Villa’yı iki bir yenerek kupayı müzesine götürdü. Fransız ekibine şampiyonluğu getiren golleri Khvicha Kvaratskhelia ile Desire Doue kaydetti.

Avusturya’nın Salzburg kentindeki Salzburg Stadı’nda oynanan dev karşılaşmada Paris Saint Germain ile İngiltere temsilcisi Aston Villa karşı karşıya geldi. Mücadelenin 20. dakikasında sahneye çıkan Khvicha Kvaratskhelia, kaydettiği golle Fransız ekibini birleşmiş skorla öne geçirdi. İlk yarının son anlarında ise İngiliz ekibi beraberliği yakaladı.

Aston Villa skoru eşitledi

Müsabakanın 45. dakikasında rakip fileleri havalandıran Brian Djomeni Madjo, skoru bir bir yaparak takımı adına umut oldu. İlk yarı bu sonuçla tamamlanırken, her iki takım da ikinci devreye büyük bir hırsla başladı.

Kupayı getiren gol geldi

İkinci yarıda oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren Paris Saint Germain, 61. dakikada Desire Doue’nin kaydettiği golle skoru iki bire taşıdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Paris Saint Germain, Aston Villa’yı mağlup ederek UEFA Süper Kupa’nın sahibi olma başarısını gösterdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.