“Yasa dışı bahis”, “nitelikli dolandırıcılık”, “rüşvet” ve “kara para aklama” suçlamalarıyla tutuklanan Rasim Ozan Kütahyalı, tahliyesinin ardından ekranlara döndü ve ilk programına katıldı.
YENİ BİR GAZETE – Rasim Ozan Kütahyalı, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından tahliye edildi. Tahliyesinden yaklaşık iki hafta sonra yeniden ekran karşısına çıkan Kütahyalı, Ensonhaber’in YouTube kanalındaki yayına katıldı.
14 Mayıs 2026’da yakalanan ve 17 Mayıs’ta tutuklanan Rasim Ozan Kütahyalı, 18 Temmuz’da tahliye edilmişti.
İlk programında Ahmet Çakar ile buluştu
Tutuklanmadan önce Ensonhaber’in YouTube kanalında spor ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rasim Ozan Kütahyalı, tahliyesinin ardından ilk kez bir yayında yer aldı.
Kütahyalı, Ahmet Çakar’ın konuk olduğu yayın sırasında programa sürpriz şekilde dahil oldu. Yayında Ahmet Çakar’ın Kütahyalı’yı gördüğündeki ilk sözleri dikkat çekti.
“Zayıflamışsın, geçmiş olsun”
Ahmet Çakar, program sırasında Kütahyalı’yı görünce “Zayıflamışsın, geçmiş olsun iyi misin?” ifadelerini kullandı.
İkilinin yayındaki sohbeti gündeme ilişkin değerlendirmelerle devam etti.
Dosyada milyonlarca liralık para trafiği
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yürütülen soruşturma dosyasında, 2022-2024 yılları arasında on milyonlarca liralık şüpheli para trafiğinin tespit edildiği iddia edilmişti.
Kütahyalı, avukatının tutukluluğa yönelik itirazının ardından tahliye edilmiş ve yargılamanın tutuksuz sürdürülmesine karar verilmişti.
İtirafçı olduğu iddiaları gündeme gelmişti
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında soruşturma sürecinde itirafçı olduğuna ilişkin iddialar da gündeme gelmişti.
Gazeteci Fatih Altaylı, daha önce Kütahyalı’nın itirafçı olduğuna yönelik duyumlar aldığını ifade etmişti. Kütahyalı’nın tahliye edilmesinin ardından yeniden ekranlarda yer alması da kamuoyunda dikkat çekti.