Şehit Aybüke öğretmenin adı okuluna verildi

Batman’da teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı yaşatılıyor..

Şehit Aybüke öğretmenin adı okuluna verildi
Yayınlama: 12.06.2017
A+
A-

PKK’lı teröristlerin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik saldırısı sırasında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın ismi görev yaptığı okula verildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca ekim ayında yapılan sözleşmeli öğretmen atamasında Kozluk Çok Programlı Lisesine (ÇPL) atanan, kısa sürede yaptığı çalışmalar ve seslendirdiği türkülerle gönülleri fethetmeyi başaran 23 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın’ın PKK’lı teröristlerce katledilmesi, öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarını yasa boğdu.

OKULA İSMİ VERİLDİ
Kozluk ÇPL Müdürü Mahmut Işık, daha önce Aybüke öğretmenin adını okula kazandırdığı müzik sınıfına vermeyi planladıklarını belirterek, “Kaymakamlıkla yaptığımız görüşmelerin ardından şehit Aybüke’nin isminin okula verilmesi kararlaştırıldı” dedi.

Işık, okulun en genç öğretmeni olan Yalçın’ın öğrencilerini çok sevdiğini ifade ederek, “Geldiğinde okulumuzda müzik odamız yoktu. Gayretleriyle okulumuza bir müzik odası kazandırdı, müzik aletlerini kendi imkanlarıyla tedarik etti. Çok başarılı öğretmenimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.