Sinop açıklarında füze düzeneği bulundu

Sinop’un Ayancık ilçesi açıklarında deniz yüzeyinde füze olduğu değerlendirilen askeri bir cisim bulundu. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, esrarengiz cisim incelenmek üzere muhafaza altına alındı.

Sinop açıklarında füze düzeneği bulundu
Yayınlama: 02.06.2026
Düzenleme: 02.06.2026 12:45
A+
A-

Karadeniz’de kıyıya yakın bir noktada tespit edilen şüpheli cisim, bölge sakinleri ve güvenlik güçleri arasında hareketliliğe neden oldu. Ayancık ilçesine bağlı Bahçeli köyü Oluza mevkisi açıklarında denizde tanımlanamayan bir cisim fark eden vatandaşlar, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletti.

Sahil Güvenlik ve Jandarma alarmda

Gelen ihbarın ardından bölgeye kısa sürede Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma ekipleri sevk edildi. Denizde ve kıyı şeridinde geniş çaplı çevre güvenliği alan ekipler, olası bir patlama veya tehlike riskine karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırarak güvenli bir çember oluşturdu.

Detaylı inceleme için muhafaza altına alındı

Askeri uzmanlar ve siber/bomba uzman ekiplerinin denizden çıkardığı cisim üzerinde yaptığı ilk incelemelerde, nesnenin bir füze düzeneği veya mühimmatı olduğu değerlendirildi. Menşei ve hangi döneme ait olduğu henüz netleşmeyen cisim, detaylı ve teknik laboratuvar incelemelerinin yapılması amacıyla güvenli bir alana nakledilerek muhafaza altına alındı.

Ekiplerin bölgedeki hassas çalışmaları devam ederken, Karadeniz açıklarında bulunan askeri mühimmatın kaynağının tespit edilmesi amacıyla adli ve askeri bir inceleme başlatıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.