SSK ve BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak?

SSK ve BAĞ-KUR emekli zammının ne kadar olacağı merak konusu oluyor. Bunun beraberinde ise Ocak ayındaki enflasyon artışı ile birlikte yeni bir ipucu da gelmiş oldu.

SSK ve BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak?
Yayınlama: 22.10.2023
Düzenleme: 22.10.2023 11:02
A+
A-

Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketinde bulunmakta olan TÜFE tahmini emekli zammı konusunda önemli bir ipucu verdi. En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da böylelikle belirlenmiş oldu. Peki, SSK ve BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak? İşte, merak edilen tüm detaylar haberin devamında…

Anket sonucu enflasyon tahmini zam oranını da netleştirdi
Emekliler için iyileştirme çalışması başlatıldı. Ocak ayında yapılacak olan enflasyon zammı içinde çeşitli ipuçları gelmeye devam ediyor. Emekli zammına ilişkin belirtilen ipucu ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketinden geldi. Kurumsal katılımcılarla yapılmış olan anket sonucu enflasyon tahmini zam oranında belirgin oranda netleştirdi.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin enflasyon zammının oranı 2023 yılının ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşmekte olan TÜFE verisi göstermiş olacak. Şu ana kadar ise belirtilen verilerin yarısı gösterilmiş oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından alınan veriler sonucu Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 25,11 olarak açıklanırken, geriye 3 aylık enflasyon verisinin kaldığı anlaşıldı.

Ankete göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68,01 çıktı
SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin kesin zam oranı için 3 Ocak tarihi bekleniyor. Bunun yanı sıra merkez Bankası’nın ekim ayı piyasa katılımcıları anketi ile beklenen artış a ilişkin yeni bir gelişmeyi de ortaya çıkarmış oldu. Ankete göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68.01 olarak çıktı.

Bu tahmin doğrultusunda 2023 yılının ikinci yarısındaki enflasyonun ise yüzde 40,27 olarak gerçekleşeceğini gösteriyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı ise yüzde 40,27 olacağı tahmin ediliyor. Orta Vadeli Programı kapsamında yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak belirtildi. Bu tahmin doğrultusunda ilerlediği takdirde de yine bu yılın ikinci yarısındaki enflasyona göre, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı yüzde 37,76 olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.