Ucuz tavuk dönere dikkat!

Uzmanlar ucuz ürüne, şüphe ile yaklaşılması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Ucuz tavuk dönere dikkat!
Yayınlama: 06.02.2020
A+
A-

Çeşitli markalardan tedarik edilen tavuk ve hindi etlerini sağlıksız koşullarda döner haline getiren ruhsatsız işletmeler, halk sağlığını tehdit ediyor. 

Tavuk ve hindi etlerini sağlıksız koşullarda döner haline getiren ruhsatsız işletmeler, resmen sağlığımızla oynuyor..

İzmir’deki bazı merdiven altı tavuk döner imalathanelerinde yapılan denetimlerde, halk sağlığını tehdit eden durumlarla karşılaşıldı. Bu gıdalarda tedarik kadar saklama koşulları da önemli.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Profesör Doktor Nazan Turhan’a göre, ürünü işlerken hijyen kurallarına uyulmalı. Aksi taktirde ısı işlemi uygulansa dahi riskli bölgeler kalabiliyor.

Dondurulmamış ürünlerin işlenene kadar belli sıcaklıkta muhafaza edilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Turhan, tavuk ve kırmızı et ile deniz ürünlerinin riskli gruplar olduğuna dikkat çekerek “Tavuk ve kırmızı et, gıda kaynaklı zehirlenmelere neden olabilecek ürünlerdir. Bu ürünler işlenirken taze sebze meyveyle kıyaslandığında çok daha dikkatli ve kontrollü olunması gerekir. Gıda kaynaklı zehirlenme vakalarında çiğ tavuk ve ete sıklıkla rastlıyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.