Vatikan’dan transseksüel kararı

Vatikan’daki İnanç Doktrini Cemaati, transseksüel bireylerin de vaftiz olabileceğini ve Roma Katolik Kilisesi’ndeki düğünlerde vaftiz ebeveyni ve şahit olabileceğini duyurdu.

Vatikan’dan transseksüel kararı
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

Katolik kilisesinin LGBTİ+’lara karşı attığı pozitif adımlar devam ediyor. Daha önce translar ve eşcinseller hakkında koruyucu yorumlarda bulunan Papa Francis önderliğindeki Vatikan, transların artık vaftiz olabileceğini ve vaftiz ebeveyn olabileceğini açıkladı.

Vatikan, transların Katolik vaftizlerinde vaftiz ebeveyni, dini düğünlerde şahit olabileceğini ve kendilerinin de vaftiz olabileceğini açıkladı.

İnanç Doktrini Manastırı isimli Vatikan ofislerinden biri, eşcinsel bir çiftin evlat edindiği ya da taşıyıcı anne aracılığıyla edindiği bir çocuk için kilise vaftizi yaptırıp yaptıramayacağı sorusuna verdiği bir yanıtta ise muğlak ifadeler kullandı. Brezilya’daki Santo Amaro Piskoposu Jose Negri, ofise LGBTİ+’ların vaftiz ve evlilik ayinlerine katılımıyla ilgili altı soru gönderdi. Piskopos, bir çocuğu evlat edinen ya da taşıyıcı anneden alan eşcinsel bir çiftin bu çocuğu Katolik bir törenle vaftiz ettirip ettiremeyeceği konusunda rehberlik istedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.