Yeşil Sol Parti’nin Kazdağları eylemi engellendi

Kazdağları’ndaki ekolojik felakete karşı çıkan çevrecilerin, yıl dönümü kutlamaları engellendi..

Yeşil Sol Parti’nin Kazdağları eylemi engellendi
Yayınlama: 29.07.2020
A+
A-

Çanakkale’nin Kazdağları bölgesinde, altın madeni aranması amacı ile siyanür sızıntıları doğayı kirletiyordu. Halkın, ekolojik bir felakete karşı çıkmasına, çevreci örgütlerin ve Yeşil Sol Parti’nin de destek vermesi bir kampanyaya dönüştü. 26 Temmuz Pazar günü bu çevreci protesto ve kampanyanın ilk yıldönümünü kutlayacaktı.

Çevrecilerin altın aramaya karşı başlattığı kampanyanın yıldönümü kutlamaları polisin şiddeti ve aktivistlerin tutuklanmasıyla sonuçlandı. 

BASIN TOPLANTISINA İZİN VERİLMEDİ
Yıldönümü kutlamaları nedeniyle bölgede barışçıl bir gösteri ve bir basın toplantısı düzenlenmesine, kamu görevlileri izin vermedi. Karşı gelen 20 aktivist polis tarafından darp edilerek, gözaltına alındı.

TUNCAELLİ VE TUTAL HERKESİ KAZDAĞLARI’NI SAVUNMAYA ÇAĞIRDI 
Yeşil Sol Parti’nin Türkiye Eş Sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Sinan Tutal, bölgede gerçekleştirdikleri konuşmada, yaşam savunucularına uygulanan şiddeti kınayarak, herkesi Kazdağları’nı savunmaya davet etti.

EYLEM, SOSYAL MEDYADA DEVAM ETTİ
Yeşil Sol Parti üyeleri, polis engeli nedeniyle yapamadıkları eylemi, fotoğraflarını #AlamosuTahliyeEt #kazdağlarıhepimizin heştekleri ile paylaşarak, sosyal medya paylaşımına dönüştürdü. 

AVRUPA YEŞİL PARTİSİ, TÜRKİYE’DEKİ TEMSİLCİSİNE DESTEK VERDİ

Avrupa Yeşil Partisi Eş Başkanı Evelyne Huytebroeck, Türkiye’deki temsilcisi Yeşil Sol Parti’nin aralarında olduğu protestoculara destek vererek ve Kazdağları direnişine sahip çıkarak bugün bir basın toplantısı düzenledi.

HUYTEBROECK: YEŞİL SOL PARTİ’Yİ TAM OLARAK DESTEKLİYORUZ
Kazdağları direnişinin birinci yılında bir araya gelmek isteyen yaşam savunucularına uygulanan şiddeti protesto eden Avrupa Yeşil Partisi Eş Başkanı Evelyne Huytebroeck konu ile ilgili şu yorumu yaptı: 

“Barışçıl toplantı haklarına saygı duyulmalı ve korunmalıdır. Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Türkiye’deki çevrenin savunulması konusunda ön planda olan Yeşil Sol Parti’yi tam olarak destekliyoruz. Siyanür sızıntısından kaynaklanan kirliliğin zarar görmesini önlemek için gerekli çevresel standartlar olmadan altın madeninin açılmasına karşı protestoları, ekolojik ve insani bir felaketi önlemek için kritik öneme sahiptir. 

EKOLOJİYİ TEHDİT EDEN FALİYETLERE FİNANS SAĞLAMAMALI
Elden çıkarma kavramına uygun olarak, Avrupa Birliği’ndeki bankalar ve finans kurumları bu tür madencilik şirketlerinin ve projelerinin finansmanını durdurmalıdır. ”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.