Zincir marketler bu ürünleri satamayacak!

Her hafta bir çok üründe kampanya yapılarak satışa çıkan ürünler BİM, A101, ŞOK ve Migros gibi zincir marketlerde büyük ilgi görüyordu. Ancak kötü haber uzun bir aradan sonra geldi.

Zincir marketler bu ürünleri satamayacak!
Yayınlama: 10.10.2023
Düzenleme: 10.10.2023 03:39
A+
A-

Zincir marketler ve AVM’ler ile ilgili olarak TESK ve ilgili meslek kuruluşlarının temsilcileri, sorunlarını iletti ve zincir marketlere karşı mücadele edemediklerini belirtti.

Bu bağlamda, buralardaki belirli ürünlerin satışının sınırlanması talebinde bulunuldu. Ayrıca, AVM’lerin belirli saatlerde açılması ve aralarına mesafe konulması gibi talepler de dile getirildi.

Yeni yasa teklifi çerçevesinde zincir marketlerin hizmet verdiği alanlara bağlı olarak hangi ürünleri satabileceği ve hangilerini sınırlanacağı belirlenecek.

5 bin metrekare ve üzeri alanlara sahip marketler için herhangi bir sınırlama getirilmeyecek.

400 metrekare altı alanlara sahip olan zincir marketler ise alanlarına göre ürün satışında bir liste oluşturacak.

Örneğin, “Bin metrekare alana sahip marketler beyaz eşya, telefon gibi ürünleri satamazken, 2 bin metrekare alanlara mobilya, sigara gibi ürünlerin satışı yasaklanacak.”

400 metrekare ve altındaki alanlara sahip zincir marketler ise belirlenen ürün gruplarının tamamını satamayacak.

Yasa teklifine göre, 400 metrekare veya daha küçük alanlara sahip zincir marketler, beyaz eşya, telefon, sigara, züccaciye, mobilya, tekstil, ev eşyaları gibi ürünlerin satışını yapamayacaklar.

Bu tür marketlerde sadece gıda ve temizlik ürünleri satışa sunabilecekler. Ekmek satışıyla ilgili herhangi bir sınırlama ise düşünülmediği öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.