14 günlük tam kapanma mı geliyor?

Vaka sayıları 33 binin üzerinde, hasta sayıları günler 6 bin 500 civarında, vefat sayısı ise son 24 saatte 211 oldu.

14 günlük tam kapanma mı geliyor?
Yayınlama: 09.12.2020
A+
A-

Vaka sayıları 33 binin üzerinde, hasta sayıları günler 6 bin 500 civarında, vefat sayısı ise son 24 saatte 211 oldu. Alınan tedbirlere rağmen Anadolu’da alarm seviyesi hala kırmızı. Alınan önlemlerin ilk olumlu işaretleri ise büyükşehirlerden geliyor.

Tedbirlerin ne kadar önemli olduğu bir haftada görüldü. Büyük şehirlerdeki vaka artışlarında düşüş var. Ancak hala istenen seviyelerde değil. Gerçek etki hise bu hafta sonu ortaya çıkacak. Merak edilen ise artış düşmezse 14 gün kapanma gelir mi?

Hükümette yapılan değerlendirmelere göre, yeni kararların gerçek sonuçları bir hafta sonra görülecek. Ancak buna rağmen son birkaç gün içerisinde İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde gerileme eğiliminin başladığı gelen veriler ışığında görülüyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre; Hükümette bu düşüşte en önemli etkenin kafeterya, lokanta ve kahvehanelerin kapatılması olduğu değerlendirmesi hakim.

Büyük şehirlerdeki vaka sayısında kısmen gerileme için en büyük ölçüt olarak yoğun bakıma erişim süresi dikkate alınıyor.

14 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÖYLENTİLERİ

Peki, istenin gerileme sağlanamazsa 14 günlük bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelebilir mi?

Önceki hafta, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 ile mücadeleye yönelik yeni tedbirleri açıklamıştı. Kısıtlamaların ikinci haftasına girildi. Eğer istenen etki görülmezse bu hafta yeni yasakların açıklanabileceği konuşuluyordu.

YENİ ÖNLEMLER OLABİLİR

ANCAK 14 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BUNLAR ARASINDA DEĞİL

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın’ın haberine göre; önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde hafta içini de kapsayan tam gün bir sokak kısıtlaması beklenmiyor. İllerin durumlarına göre şehir şehir özel önlemlerin devreye sokulabileceği ise gelen bilgiler arasında.

Ancak son iki gündür tartışılan 14 günlük sokağa çıkma iddialarının gerçeği yansıtmadığı, henüz Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun da Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin de gündeminde böyle bir yasak olmadığı bilgisi var.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.