Apple iPhone 16 serisi A18 SoC ile gelebilir

Apple iPhone 16 serisi A18 SoC ile gelebilir
Yayınlama: 23.12.2023
A+
A-

Sızdırılan iOS 18 kodlarına göre, tüm Apple iPhone 16 serisi modellerinde A18 SoC kullanılabilir. Bu, serinin performans beklentilerini yükseltiyor.

Apple, 2025 yılında piyasaya süreceği iPhone serisi için yeni planlar yapıyor. En son raporlara göre, şirket iPhone 16 serisini A18 yonga setiyle piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu bilgi, sızdırılan iOS 18 kodlarından geldi. İşte bu konuda bildiklerimiz.

iPhone 16 serisinin A18 yonga setiyle geleceği belirtiliyor. Bu rapor, daha önce Ekim ayında tanınmış analist Jeff Pu’nun bir sızıntısına dayanan önceki raporlarımızla uyumlu. En son bilgiler, ilk olarak Mac Rumors tarafından fark edilen sızdırılan iOS 18 kodlarından geliyor. Raporda, iOS 18 kaynak kodunda dört yayınlanmamış iPhone modeline ilişkin detayların bulunduğu belirtiliyor. Bu modeller D47, D48, D93 ve D94 olarak listelenmiş olup, muhtemelen sırasıyla iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro ve 16 Pro Max’i ifade ediyor.

Apple iPhone 16 serisi A18 SoC ile gelebilir

Cupertino merkezli devin, tüm seride aynı yonga setini kullanacağı düşünülüyor. Bu, şirketin son lansmanlarındaki uygulamaların aksine, temel ve Plus modellerin gelişmiş önceki nesil işlemcilerle, Pro serisinin ise en son nesil yonga setleriyle gelmesiyle tezat oluşturuyor. iOS kaynak kodu sızıntıları, bahsedilen işlemcinin resmi adını açıklamasa da, tüm dört iPhone 16 modeli için t8140 sistem olarak listelenmiş.

Benzer şekilde, yakın zamanda iPhone 16’nın render sızıntılarını da ele aldık ve ayrı bir raporda, tüm iPhone 16 modellerinin entegre AI özelliklerine sahip geliştirilmiş bir mikrofonla donatılacağı iddia edildi. Tüm dört iPhone 16 modelinin Action Button’a sahip olması beklenirken, Pro modellerin Tetraprism 5x zoom kamerası sunması söylentiler arasında. Yeni nesil iPhone’ların daha iyi termal performans için grafen soğutma sistemine sahip olması da bekleniyor. Şu an için elimizdeki bilgiler bunlar, daha fazla güncelleme için bizi takip etmeye devam edin.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.