Canan Karatay bir kez daha ezber bozdu!

Prof. Dr. Canan Karatay, bir kez daha ezber bozan bir açıklamada bulundu.

Canan Karatay bir kez daha ezber bozdu!
Yayınlama: 14.03.2019
A+
A-

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir kez daha ezber bozan bir açıklamada bulundu.

Adana’nın ‘Sağlık Turizmi’nden istenilen payı alabilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan Sağlık Festivali için TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılış töreni yapıldı.

CANAN KARATAY, ADANA KEBABINI ÖNERİYOR

Adana Sağlık Festivali kapsamında kente gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Adanalılara beslenme önerilerinde bulundu. Prof. Dr. Canan Karatay gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana kebabının önemine dikkat çekerek, “Bol kuyruk yağıyla yapılan Adana kebabı tüketilmelidir ama yanında pilav, patates ve makarna olmamalı. Bol yağlı yediğiniz zaman proteinle beraber alındığı için kilo verirsiniz. Şırdan da rahatlıkla tüketilebilir” dedi.

Canan Karatay doğal yağlarla yapılan yemeklerin bilinenin aksine kilo verdirme özelliğinin bulunduğuna dikkat çekerek, “Çok yağlı yemekler sıkıntıya neden olmaz. Kilo aldıran şeker, un ve trans yağlardır. Bunlardan uzak durulmalı. Hakiki yağlardan olan tereyağı, kuyruk yağı ve zeytin yağı hiçbir zaman kilo aldırmaz. Doğal yağlar, karaciğer yağını azaltır, Alzheimer ve kalp hastalıklarını önler” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.