Huawei’nin yeni telefonunun satışları iPhone 15’i geçti

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Huawei ve ABD’li teknoloji devi iPhone’un rekabeti hala devam ediyor. Huawei’nin yeni telefonu Huawei Mate 60’ın satışları Çin’de iPhone 15’i fark atarak geçti.

Huawei’nin yeni telefonunun satışları iPhone 15’i geçti
Yayınlama: 23.10.2023
A+
A-

Huawei‘nin en son serisi olan Mate 60, Apple ve iPhone 15 üzere rakipleri için Çin pazarında büyük bir zorluk oluşturuyor. Counterpoint Research’ün açıklamalarına nazaran, HarmonyOS işletim sistemini kullanan yaklaşık 1,6 milyon aygıt sevk edildi.

Ayrıca ortaya çıkan bilgiler ortasında iPhone 15’in Çin pazarında satışa sunulduğu periyotta Huawei’nin Mate 60 aygıtının daha fazla sattığı ortaya çıktı. Çin’de iPhone 15’in piyasaya sürüldüğü devirde, Huawei Mate 60’tan yaklaşık 400 bin tane sevk edildi. Huawei Mate 60 Çin’de altı hafta içinde 1.6 milyon adet sattı.

iPhone 15’in Çin’de piyasaya sürüldüğü devirde ise iki haftalık devirde 400 bin adet sattı. Çin, büyük bir akıllı telefon hacmine sahip olduğundan Apple için kritik bir pazar olarak kabul ediliyor. Lakin, Huawei’nin canlanmasıyla birlikte, Apple üzere şirketler için yakın gelecekte işlerin daha da zorlaşabileceği görülüyor.

GOOGLE AMBARGOSU HUAWEİ’Yİ GERİYE ATMIŞTI

ABD tarafından Huawei’ye ambargo uygulanmıştı. Bu ambargo kapsamında Google işletim sistemi Android Huawei’den kaldırılmıştı. Bu durumdan ötürü Huawei dünyanın tanınan telefon markası olma yolundan bir anda düşmüştü. Artık ise ortaya çıkan raporlara nazaran Huawei tekrardan Apple’a rakip olmaya hazırlanıyor. Ambargodan evvel Huawei, Apple için önemli bir tehdit oluşturuyordu. Bu durum akıllı telefon pazarında işlerin ilerleyen devirde kızışacağını gösteriyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.