Rahşan Ecevit son yolculuğuna uğurlandı

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in cenazesi, Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Rahşan Ecevit son yolculuğuna uğurlandı
Yayınlama: 19.01.2020
A+
A-

DSP Kurucu Genel Başkanı, merhum eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in cenazesi, Kocatepe Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzere Devlet Mezarlığı’nda eşinin yanına toprağa verildi.

Rahşan Ecevit, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 97 yaşında hayatını kaybetmişti. 

Rahşan Ecevit için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Ecevit’in yakınlarının yanı sıra siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEMLEKETİNDEN TOPRAK GÖNDERİLDİ

Rahşan Ecevit’in mezarına konulmak üzere, memleketi Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinden toprak gönderildi.

Rahşan Ecevit’in cenazesi, Kocatepe Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzere Devlet Mezarlığı’nda eşinin yanına defnedildi.

DSP’Yİ KURMUŞTU
Rahşan Ecevit, 14 Kasım 1985’te Demokratik Sol Parti’yi (DSP) kurdu ve genel başkanlığını üstlendi. O dönemde siyasi yasaklı olan Bülent Ecevit, DSP’nin 14. yıl dönümünde, kuruluşlarını şöyle anlatmıştı:

“12 Eylül döneminde de yoğun bir demokrasi mücadelesi verdik. Mücadelenin güçlüklerini göze alamayanlarla yollarımız ayrıldı ve DSP’yi kurduk. Ben o sırada yasaklıydım. Partinin kuruluşuna Rahşan Ecevit öncülük etti. Çok zor koşullarda Genel Başkanlığı üstlendi. Rahşan Ecevit’in, kurucusu olduğu Köylü Dernekleri’nden  gelen örgütlenme deneyimi vardı. O deneyimini DSP’ye aktardı.”

Rahşan Ecevit, 4 Haziran 2009’da istifa etti. 17 Ocak 2010’da kurucusu olduğu Demokratik Sol Halk Partisi’nin 2’nci Genel Başkanlığına seçildi. Ecevit, 22 Mayıs 2010’da 33. CHP Kurultayı’na bağımsız milletvekili Emrehan Halıcı ile katılarak, Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye desteğini açıklamıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.