Tahin ve pekmezi aynı anda sakın tüketmeyin!

Tahin ve pekmezi aynı anda sakın tüketmeyin!
Yayınlama: 14.12.2023
Düzenleme: 14.12.2023 10:57
A+
A-

Tahin ve pekmez, kahvaltıya sofralarının en sevilen karışımları arasında bulunmaktadır. Enerji vermesiyle bilinir. Fakat uzmanlar uyarıyor. Tahin ve pekmezin beraber yenmesi asla tavsiye edilmiyor Peki iyi ama bu ikilinin nasıl bir zararı olabilir?

Başlı başına tüketilen tahin ve pekmez bir araya geldiğinde sofraların sevilen malzemelerinden biri haline gelmektedir. Oysa tahin ve pekmezle ilgili bu gerçekler duyanları şaşırtıyor. Asırlardır severek yiyorduk.

Haberler.com’da yer alan paylaşıma göre, Tahinin içerisinde yüksek miktarda yağ bulunuyor. Tahinin içerisinde işe şeker. Bu ikili bir araya geldiğinde sağlığımız için faydalı değil zararlı bir besine dönüşüyor. Kilo almak istemiyorsanız ve vücudunuza yağ ve şeker yüklemesi yapma gibi bir durumunuz yoksa bu ikisinin ayrı ayrı tüketilmesi daha sağlıklı olabilir.

ŞİŞKİNLİĞE SEBEBİYET VERİYOR

Tahinin içeriğinde zengin miktarda protein yer alıyor. Dolayısıyla böbrek sıkıntısı çekenler için negatif bir tesir oluşturmakta. Kısacası böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyorsunuz tahin pekmek karışımını yemeyin. Çok büyük ihtimalle doktorunuz da sizi muhakkak bu hususta ikaz edecektir.

Pekmezin içeriğinde yer alan yüksek dozdaki şeker ise insülin direnci için sıkıntı verici seviyede bir tehlike arz etmekte. Aynı zamanda kanser hastalarının da mutlaka tüketmesi tavsiye edilmiyor. Bunların yanı sıra söz konusu ikili sıkça yendiğinde vücudun belli başlı noktalarında şişkinliklere yol açabiliyor.

KANSERE YOL AÇABİLİYOR

Cumhuriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre, Kanser hastalıkları Kışın bağışıklığı güçlendirmek için her gün fazla miktarda tüketilen pekmez, sağlığınız için ciddi bir risk oluşturuyor. Pekmezin içerisinde yoğun miktarda bulunan şeker ve yağ, ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarının oluşmasına sebebiyet verebiliyor.

YÜKSEK YAĞ İÇERİYOR

Memorial.com.tr’de aktarılan bilgilere göre, Yüksek yağ içeriği olan tahin, aşırı tüketildiğinde içerdiği kalori miktarıyla birlikte kilo alımına ve vücuttaki iltihapların da tetiklenmesine sebebiyet verebilir. Bununla birlikte susam alerjisi olan kişilerin de tahini kontrollü ve dengeli bir şekilde tüketmelidir.

TAHİN VE PEKMEZİN TÜKETİLMEMESİ GEREKEN 5 DURUM

Tahin pekmezi genellikle birçok insan için sağlıklı bir besindir, ancak bazı durumlarda bazı kişilerin tüketimini sınırlamaları veya kaçınmaları önerilebilir. İşte tahin pekmezi tüketimini sınırlamak veya kaçınmak için düşünülen durumlar:

1. Fındık veya susam alerjisi: Tahin pekmezi susam tohumlarından yapılır, bu nedenle susam veya fındık alerjisi olan kişilerin tahin pekmezi tüketiminden kaçınmaları önemlidir.

2. Obezite veya kilo kontrolü sorunları: Tahin pekmezi enerji açısından yoğun bir besindir, bu nedenle obezite veya kilo kontrolü sorunları olan kişilerin porsiyon kontrolüne dikkat etmeleri önemlidir.

3. Diyabet: Tahin pekmezi, karbonhidrat içeren bir besindir, bu nedenle diyabet hastalarının karbonhidrat alımını dengelemek amacıyla porsiyon kontrolü yapmaları önemlidir.

4. Taş veya safra kesesi problemleri: Susam tohumları, oksalat içerir ve bu da böbrek taşı oluşumu riskini artırabilir. Bu tür sağlık sorunları olan kişilerin doktorlarına danışmaları önerilir.

5. Tiroid sorunları: Susam tohumları, bazı kişilerde tiroid fonksiyonları üzerinde etki yapabilir. Tiroid sorunları olan bireylerin bu konuda doktorlarına danışmaları önemlidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.