CHP’li başkan adayının imam hatip sözlerine tepki

CHP’li başkan adayının imam hatip sözlerine tepki
Yayınlama: 28.09.2023
Düzenleme: 28.09.2023 13:14
A+
A-

CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen, katıldığı canlı yayında imam hatip okullarıyla ilgili tepki çeken ifadeler kullandı.

‘İhtiyaç ötesi’ imam hatip okullarının kapatılması gerektiğini belirten Öymen, “4 bin imam hatip okulu var. 1 milyonu aşkın mezun veriyor bu okullar. Bunların camilere imam ihtiyacı için işlev görmediği açık. Bu okullar artık öğretim birliği yasasını delerek herkesi imam yapma işlevi görüyor” dedi.

ÖRSAN ÖYMEN’DEN TEPKİ ÇEKEN ÇIKIŞ

Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Öymen, İmam hatip okullarının kapatılması dışında Kur’an kurslarına da çocukların gönderilmemesi gerektiğini savundu.

‘EĞİTİM BİRLİĞİ YASASINI DELİYOR’

İmam hatip okullarının camilere imam ihtiyacını karşılamak için işlev görmediğini öne süren Öymen, “Bu okullar artık öğretim birliği yasasını delerek herkesi imam yapma işlevi görüyor. İmam cumhurbaşkanı, imam bakan, imam bürokrat, imam milletvekili, imam medya üyesi gibi herkesi imamlaştırmak üzere kurulmuş bir eğitim modeli” diye konuştu.

‘ZORUNLU DİN DERSLERİ KALDIRILMALI’

Kur’an kurslarının kaçak olanların da kapatılması gerektiğini vurgulayan Öymen, devamında şunları söyledi:

“Kur’an kursları olabilir ama bize göre 18 yaşına giren, reşit olan vatandaşların Kur’an kurslarına gitmesi daha uygun. Çünkü 5-10 yaşındaki çocuğun zaten bilişsel bilim ya da pedagoji açısından Kur’an’ı anlama, öğrenme yetisi olamaz. Onu ezberletiyorlar çocuklara. Zorunlu din dersinin kaldırılması veya dinler tarihi dersi formatına dönüştürülmesi, ahlak dersi ve din dersinin ayrılması, ahlak dersinin felsefe dersi altında verilmesi gerekiyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.