Bu bir açık mektuptur

Recep Tayyip Erdoğan seçilmek istiyorsa kesinlikle ve öncelikle halkın güveninin yeniden kazanmalıdır. Tamam idare eder ve yine en çok oyu o alır bende bu fikirdeyim. Mutlaka MHP’nin desteği MHP içinde bir karşılık bulmasa bile Anadolu’nun bir çok şehrinde karşılık bulur. Bugün MHP’nin ittifak ettiği Erdoğan, Saadet partisinden ve BBP’den oy alır… Erdoğan’a kızıp da MHP’nin […]

Yayınlama: 08.01.2018
A+
A-

Recep Tayyip Erdoğan seçilmek istiyorsa kesinlikle ve öncelikle halkın güveninin yeniden kazanmalıdır. Tamam idare eder ve yine en çok oyu o alır bende bu fikirdeyim. Mutlaka MHP’nin desteği MHP içinde bir karşılık bulmasa bile Anadolu’nun bir çok şehrinde karşılık bulur.

Bugün MHP’nin ittifak ettiği Erdoğan, Saadet partisinden ve BBP’den oy alır… Erdoğan’a kızıp da MHP’nin adayını destekleyecek olanlar oylarını zorunlu olarak Erdoğan’a atar. Hatta IYI partinin oylarını bile alır. Seçim çok farklı bir ortamdır. Bu milletin okuyanı azdır. Araştıranı daha az. Ancak bu milletin feraseti çok gelişmiştir. Her ne hikmetse kullanıldığını çok çabuk görür. AKP geldiği yerde bunun kanıtıdır…

 

Bu gün seçim olsa AK Parti oyu bilinen ve zannedilenin aksine yüzde 30 civarına inmiştir. Erdoğan’a rağmen bu durum hiç değişmez. Çünkü milletin beklentileri ve umutları tükenmiştir. Senelerce süren kandırılmışlık artık kullanılma noktasına gelmiştir ve insanların inançları gibi güvenleri de bitmiştir… Söylenen şeylerin hemen hepsinin havada kalması, bütün işleri liyakatsiz olanlar vererek içinden çıkılmaz ve yapılamaz hale getirmesi bu kanaatin oluşmasındaki en büyük sebeptir.

 

Seçime 1 sene gibi kısa bir süre kalmıştır hiç zaman kaybetmeden hatta zamanı satın alarak dev projeleri üçüncü havaalanı ya da Karadeniz tüneli gibi boş ve karşılığı olmayan belli insanları zengin etmek amacı gütmeyen halka hizmet ve istihdam yaratacak popülasyonu değiştirecek projelere yatırım yapılmalıdır. Zaman hiç kaybetmeden en yüksek verimlilikle değerlendirilmelidir…Bu durum belki de ülkemizin sıkıştığı birinci dünya savaşı öncesi köşe gönderinden kurtaracak ekonomik ve sosyolojik ferahlamayı da beraberinde getirecektir.

 

Ne yapılabilir sorusunun cevabını bir çok kere yazdım. Bina yol ve AVM yapmaktan kurtulmak lazımdır. Memleketin içindeki jeopolitik durumu ve popülasyonun yeşerttiği etnisiteyi dikkate almak gerekmektedir. Bu yatırımların tamamı maksada yönelik hedefi 12 den vuran kişi ve kişileri zengin etmek birilerine işleri peşkeş çekmek illetinden uzakta sadece memlekete hizmet etmek, devleti kurtarmak amacı ile yapılmalıdır…

 

Bu 15-18 ay zarfında az konuşan çok iş yapan ve halkın refahını gören bir Erdoğan belki de halk tarafından ikinci bir şansı kazanacaktır. İlk verilen şansı sonuna kadar kulandı. Bütün istismar ve hayal ticaretini yaparak milleti kandırdı. Netokrasinin bütün imkanlarını kullanarak derin algı operasyonlarında bizzat taraf oldu. Halkı sürekli çeşitli vaatlerle oyaladı. Umutlar saçtı uçaklar yaptı uçak gemilerini yüzdürdü. Ama peynir gemisi yürümüyor işte. Battı.

 

Bu yazı burada senet olsun diye paylaşıyorum. 1,5 sene sonra seçimler yapıldıktan sonra halkın itibarını kazanacak yeni bir yatırım dalgasını çok kısa zamanda gerçekleştirip meyvelerini halka paylaştırmazlarsa ben bunu yazmıştım diyeceğim… Erdoğan kaybeder. Sadece Erdoğan değil AKP dağılır MHP dağılır. Her iki partide bir ceviz kabuğunun içindeki ceviz içi gibi kendi başına üç beş arkadaş ahbap çavuş kalır.

 

Halka küfür ederler “bizi anlamadı” diye şikayet ederler. bir birlerini suçlarlar. Ama şunu diyemezler ne verdinizde ne istiyorsunuz. Halbuki bütün merhametlilerin en merhametlisi olan Allah bile ahirete gelen kullarını “Bu gün nefsiniz size hesap sormaya yeter” diye karşılayacak kullarını melekleri ile.

 

Buradan yazıyor ve umarım birilerinin dikkatini çeker de yetkili birileri okur biraz dediklerimi düşünür umudunu taşıyorum. Kimsenin umurun da olmasa da bu memleket benim umurumda. Derdi ile dertleniyorum sıkıntısı ile sıkılıyor mutluluğu ile mutlu oluyorum.

Ben Türküm benim bağımsız başka bir devletim daha yok.

Türkiye’nin kaybetmesini istemiyorum

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.