Muğla'nın Fethiye ilçesinde gezi teknesinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Aralarında çocukların da bulunduğu 115 yolcu can yelekleriyle denize atlarken, ekipler tahliye çalışması başlattı.
Alihan Kuriş ve bağlantılı yapılara yönelik soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi. MASAK incelemelerinde 100 milyar lirayı aşan yurt dışı para transferi iddiası ve şirketlere yönelik adli tedbirler gündeme geldiği belirtildi.
İstanbul, Kocaeli, Zonguldak ve Bartın'da olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle bazı sahillerde denize girişler yasaklandı. Yasaklar farklı ilçelerde farklı tarihlerde uygulanacak.
Giresun’un Görele ilçesinde sağanak sonrası taşan Zıva Deresi’nde sele kapılan iki kız kardeşin ardından anneleri Zekiye Kırca’nın da cansız bedenine ulaşıldı.
Meteoroloji, 13 Ağustos Perşembe günü İstanbul dahil 59 il için kuvvetli rüzgar, sağanak ve fırtına uyarısında bulundu. Güneydoğu'da ise sıcaklıkların 41 dereceye ulaşması bekleniyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Alihan Kuriş’in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 17 ilde düzenlenen operasyonlarda 30 şüpheliyi gözaltına aldı. Mali incelemeler ve şirketlere yönelik aramalar soruşturmanın kapsamını ortaya koydu.