Antrenörlüğün en büyük yanılgısı

Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-

Bazen sporcularımıza motivasyonlarını güçlendirmek ve onları inandırmak için yalan söyleriz, güçlü bir servisi yokken en iyi yönünün servis olduğunu söyleriz.

Bu bazen arada işe yarar ama aslında. Zaman geçtikçe en iyi yönünün servis olmadığını oyuncu maçlarda iyi servis atamadığında antrenöre bunu tepki olarak gösterir.

“Sen bana en iyi yönümün servis olduğunu söyledin Al işte bak servis atamıyorum” diye vücut diliyle tepkisini antrenöre gösterir.

Eğer bir antrenör sıfırdan bir oyuncuyu alıp hiçbir zaman hamurunu yoğurmamışsa tekniğini vermemişse ince ince işlememişse altyapılarda hiçbir zaman 8-12 yaş gelişim ile ilgili bir şey bilmiyorsa sadece Pro düzeyde görev almışsa teknikle ilgili her zaman yetersiz kalacaktır.

Altyapılarda görev almış teknik gelişimleri bilen antrenör altyapıdan profesyonelliğe geçişte de görev almış ve buraları biliyorsa her zaman oyuncunun teknik gelişimini çok iyi gözlemler ayakları konusunda nasıl kullanması gerektiğini bilir, çünkü hiçbir profesyonel sporcu sadece sen başarırsın yaparsın Ben sana inanıyorum Sen iyisin sen ilk 50 de olacaksın bu tarz cümlelerle günü kurtarır.

Bir antrenör oyuncusunun yaşı ne olursa olsun tekniğine ve ayaklarına müdahalede bulunamıyorsa sadece lafla sözle antrenörlük yapıyorsa bir balon misali sporcusunu şişirir sonra da balon patlar.
Antrenörlüğün en büyük yanılgısı da budur teknikle ilgili ve ayak gelişimi ile ilgili bir şey bilmiyorsak Yalanlarla bir yere kadar sporcuyu taşırız.

Kıymetli antrenörler aslında altyapılarda çalışmış oyuncuların tekniğinde hamurunu yoğurmuş Bunu bilen ayaklar konusunda yıllarca çalışmış antrenörlerdir.

Ben profesyonel bir sporcu olsam daha önce altyapıdan birini alıp profesyonelliğe kadar taşımamış biriyle çalışmazdım.

Bugün dünyada en iyi antrenörler çıraklıktan başlayıp pro olana kadar bütün evrelerden geçmiş kişilerdir.

Biz de dünya 800 numara olarak tamamlamış biri bile antrenörlüğe başladı zaman bir pro oyuncuyu çalıştırmak istiyor.

Aslında antrenörlükte “çaylak” bile değil bu insanlar.

Gerçek antrenörlük, bütün gelişim evrelerinden geçip bir oyuncuyu altyapıdan alıp profesyonelliğin ilk basamakları olan yere kadar gerçek antrenördür..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.