Azerbaycan notları

Yayınlama: 05.11.2023
Düzenleme: 06.11.2023 10:22
A+
A-

Antalya Belek Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı dostum Ekrem Çalkılıç, Azerbaycan’da bazı temaslarda bulunacağını belirterek bizleri de kardeş ülkeye davet edince “onur duyarız” diyerek davetini kabul ettik.

Geçtiğimiz Cuma akşamı Ekrem Çalkılıç, Belek Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi eski bakanlarımızdan İlker Tuncay ve üniversiteden görevli arkadaşlarla Bakü’de buluştuk..

Ben onlardan birkaç saat daha önce gittiğim için küçük bir Bakü gezisi yaptım..

Adını rüzgarlardan alan Bakü’yü gerçekten bir çok Avrupa kentinden daha iyi ve modern buldum..

Geniş yolları, düzenli yapıları, Sovyetlerden kalma tarihi binalarıyla Bakü tam bir yaşanacak şehir olmuş..

Burada bir parantez açıyor ve Bakü’de bana mihmandarlık yapan genç iş insanları Vugar Şahbazov ve Orhan Ahmedov Beylere sonsuz teşekkür ediyorum..

Cumartesi günü sabah kahvaltısından sonra Ekrem Çalkılıç, ve Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Sayın İlker Tuncay ile Bakü’yü gezme şansımız oldu.

Meşhur Kız Kalesi ve Bakü Kalesini gezdikten sonra Azerbaycan Şehitliği’ni ziyaret ettik. Burada minik öğrencilerin Şehitlik Anıtı’nı ziyaretlerine de tanıklık ettik..

Minik ağızlar Azerbaycan Milli Marşı’nı o kadar güçlü okudular ki duygulanmamak mümkün değildi.. Özellikle 1990 Sovyet mezaliminde şehit olan Azerbaycan Türkleri’ni anarken üçümüzün de gözleri doldu..

MUHTEŞEM BİR SEVGİ EVİ

Bakü turunun ardından yine başkentte Konul (Gönül) Kasimova’nin başkanlığını yaptığı Kadın ve Çocuk Sevgi Evi’ne gittik..

Gönül Hanım ve kimsesiz minikler bizleri o kadar sevgi dolu karşıladılar ki anlatamam..

Gönül Hanım, eşinin de desteğiyle onlarca çocuk ve kalacak yeri olmayan kadınlara annelik ve ablalık yapıyor.. Özellikle üç yaşındaki Toto’nun dramını öğrenince çok üzüldük..

Toto, kalbi delik ve birçok hastalıkla mücadele ediyor.. Gönül hanım, Toto’nun tedavisi için çalmadık kapı bırakmamış..

Dostum Ekrem Çalkılıç, Toto’nun tedavisi için kurmaylarına talimat verdi ve minik yavruyu Türkiye’de de doktorlara gösterme kararı aldı..

Tekrar Sevgi Kadın ve Çocuk Evi’ne dönecek olursak, 4 katlı bir villa kiralayan Gönül Hanım, burada kimsesiz kadın ve çocuklar için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda..

Bence gerçekten bir üstün hizmet madalyasını hak eden Gönül hanım “Benim için övgüye gerek yok, kimsesiz çocukların genç kızların duası bana yeter” diyor..

Gönül hanım, buradaki yemekleri de kendi elleriyle yapıyor..

Ne yalan söyleyeyim, uzun süredir uyguladığım kırmızı et diyetini Gönül Hanım’ın elinden pişmiş dolmayla bozmak zorunda kaldım..

Gönül Kasımova, Sevgi Evi’ne desteklerinden dolayı Sayın Ekrem Çalkılıç, İlker Tuncay, Belek Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Daire Koordinatörü Serkan Yiğit ve Öğretim Görevlisi Nermin Azizzade Kular’a birer teşekkürname ve çocukların kendi elleriyle yaptığı el işlerini takdim etti.

Başka bir ziyarette olan Nermin Hocamızın Teşekkürnamesi’ni temsilen almak da bize düştü..

TÜRKİYE’YE ÖĞRENCİ YAĞACAK

Sevgi Evi ziyaretinden sonra Antalya Belek Üniversitesi’nin Bakü’de düzenlediği bir başka etkinliğe daha katıldık..

Öğrenci danışma şirketlerine brifing veren Ekrem Çalkılıç, Belek Üniversitesi’nin çok uygun rakamlara öğrenci kabul ettiğini belirterek “Biz tercih eden her öğrencinin, barınma sorunlarına kendi yurtlarımızda çözüm buluyoruz. Amacımız kardeş ülke çocuklarının kaliteli eğitim almasını ve geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak” dedi..

Buradaki etkinlikten sonra yeniden Bakü’yü dolaşmaya çıktık..

İstanbul’daki İstiklal Caddesi’ni andıran ışıl ışıl bir caddede uygun fiyatlarla kahvemizi yudumladık tatlılarımızı yedik..

Bakü’de geçirdiğimiz iki gün içinde hemen hemen tüm evlerin Azerbaycan bayraklarıyla donatıldığını gördük..

Azerbaycan 8 Kasım Zafer Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor..

Biz de kardeş ülke Azerbaycan’ın bayramını tüm içtenliğimizle kutluyoruz..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.