Bu Haftanın Favorileri

Bu haftanın en çok beklenen filmleri arasında hiç şüphesiz Stephen King’in ünlü romanından uyarlanan Kara Kule var. Başrollerini İdris Elba, Matthew McConaughey ve Tom Taylor paylaşıyor. Konusu kısaca şöyle: 11 yaşındaki Jake rüyalarında gördüğü Orta Dünya’yı ipuçlarını takip ederek bulur. Bu Orta Dünya’da bulunan Kara Kule’yi korumakla görevli olan Roland Deschain , Siyahlı Adam’ın da […]

Yayınlama: 07.08.2017
A+
A-

Bu haftanın en çok beklenen filmleri arasında hiç şüphesiz Stephen King’in ünlü romanından uyarlanan Kara Kule var. Başrollerini İdris Elba, Matthew McConaughey ve Tom Taylor paylaşıyor.

Konusu kısaca şöyle: 11 yaşındaki Jake rüyalarında gördüğü Orta Dünya’yı ipuçlarını takip ederek bulur. Bu Orta Dünya’da bulunan Kara Kule’yi korumakla görevli olan Roland Deschain , Siyahlı Adam’ın da Kule’ye ulaşmasından ötürü büyük bir savaşın içine girer.  Deschain, Jake ile zor bir yola girecektir; çünkü savaşı kaybetmek hem Orta Dünya’yı, hem de dünyayı kaybetmek demektir.

Genel anlamda, film ile ilgili iyi eleştiriler beklense de, herkesin kafasında büyük bir soru işareti var. Nedeni ise belli. Bugüne kadar beyazperdeye uyarlanan ve hayal kırıklığı yaratan Stephen King romanları. Tabi bir kaçı hariç. Shining ve O gibi filmleri kişisel olarak her zaman ayrı tutarım.

Aksiyon filmi arayanlara göre de bir film var bu hafta. Scott Eastwood’un başrolde oynadığı Tam Gaz filmi; özellikle de efsanevi oyuncu ve yönetmen Clint Eastwood’un oğlu Scott Eastwood nedeniyle ilgi çekiyor. Babasının yolundan gitmeye kararlı olan ve bu alanda olumlu eleştiriler alan genç Eastwood’un oynadığı film, klasik bir aksiyon filmi.

Konusu ise şöyle: Ün salmış ve hırsız olan iki üvey kardeş, yanlış bir kişinin klasik arabasını çalmasıyla birlikte kendilerini büyük bir tehlikede bulurlar. Bu yaptıkları hatayı telafi etmeleri için patronun onlardan bir isteği vardır.

Tabi yazın ortasında denizde geçen bir korku filmi olmazsa olmazdı. Bu boşluğu dolduran filmimiz Denizde Dehşet. Sanırım filmi tahmin edebiliyorsunuzdur. Tam bir köpekbalığı gerilimi! Kafesle dalışa giden iki kız kardeşin, kafesin kopup denizin derinliklerine inmesiyle birlikte başlayan oksijensiz ve bol köpekbalıklı gerilimli anlar. Bence izlenir. Tam bir klasik olduğu için bu tarz filmlerle zaman geçirmeyi seviyorum. Başrolünde ise Mandy Moore var.

Bu gerilim beni kesmez biraz daha sinirbozucu olsun, içinde azıcık dram ve aksiyon da olsun derseniz başrolünde Hally Berry’nin oynadığı Anne filmi tam size göre.

Parkta oynarken ortadan kaybolan bir çocuk ve onu arayan annesinin gerilim dolu saatleri sizleri bekliyor.

Filmin orjinal adı Kidnap yani kaçırılma olsa da bizimkiler Anne olarak çevirmeyi uygun görmüşler.

Amerikan sinemasını sevmiyorsanız, son yıllarda yeniden yükselişe geçen bir italyan yapıtı da mevcut. Bırak Kendini dram olarak geçse de biraz komedi faktörü de içeriyor.

Hala sevmekte olduğu eski karısıyla aynı apartmanda yaşayan ortayaşlı Psikolog Elia kilo vermesi gerektiğini anlayınca kendisine özel bir eğitmen tutar. Bu eğitmen biraz genç ve delidolu olan Claudia’dır. Bu ikilinin aralarında çok farklı bir dostluk oluşmak üzeredir ve birbirlerinden öğrenecekleri bazı şeyler vardır..

Bu haftalık ilgi çeken filmlerden de bu kadar. Herkese iyi seyirler.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.