Nostalji Kuşağı (1)

Son dönemde televizyonda izleyecek bir şeyler bulma konusunda gerçekten de zorlanıyorum.  Biliyorum, çok fazla insan dizi seviyor ama bir de bu dizileri sevmeyip de eskilere hasret duyanları unutmasak daha iyi olmaz mı?  Daha önce de yazdım ve bu konuya bir çözüm gelmediği müddetçe de durmayacağım. Ben eskileri çok özlüyorum. Bu nedenle de kendimi hep alman […]

Yayınlama: 04.02.2020
A+
A-

Son dönemde televizyonda izleyecek bir şeyler bulma konusunda gerçekten de zorlanıyorum. 

Biliyorum, çok fazla insan dizi seviyor ama bir de bu dizileri sevmeyip de eskilere hasret duyanları unutmasak daha iyi olmaz mı? 

Daha önce de yazdım ve bu konuya bir çözüm gelmediği müddetçe de durmayacağım. Ben eskileri çok özlüyorum. Bu nedenle de kendimi hep alman televizyonunu izlerken buluyorum; çünkü onlar hem eski dizileri, hem de eski filmleri veriyorlar. 

Sırf bunun için kanalları bile var, ki bence böyle bir şey bizde de muazzam olur. Bazen eski dizileri veren kanallara rastlıyorum ama eski dediğim yine son 10 yılı kapsıyor, halbuki ben, en az 20-30 yıldan bahsediyorum. Hatta izlediğim dizileri yazsam, şaşıranlar olur. Mesela Dr. Quincy, Love Boat, Diagnosis Murder, Highway to Heaven, Columbo, Murder She Wrote, Hotel vs..

Bu dizilerden bazılarını hatırlayanınız vardır. Siz de bu dizileri izlemek istemez miydiniz? Eski aktörleri ve aktrisleri görmek, o naif günleri yeniden yaşamak istemez miydiniz?

Mesela eski  filmleri bir hatırlayalım. Günümüzde,  90lı yılların romantik komedi filmlerini geçemediler henüz. Meg Ryan, Matthew Broderick desem birçok kişinin yüzünde bir tebessüm oluşur. Meryl Streep’in filmleri de çok güzeldir mesela. 

Peki ya  Diane Keaton, Bette Middler, Goldie Hawn desem? Dişi Şeytan, Ölüm Kadına Yakışır, İlk eşler Kulübü gibi filmleri izlemeye doyamam mesela. Böyle filmler yapılsın demiyorum, bize bu filmleri daha sık verin diyorum. 

Nasıl ki uzak doğu filmleri ve genel olarak aksiyon filmlerini veriyorsanız, biraz da nostalji kuşağı yapın mesela. Eskiden ne güzel sinema kuşağı vardı. Bazı günler özel türler gösterilirdi. Evet, bazı kanallar tematik film kuşağı yapıyor ama seçtikleri filmlerden pek emin değilim.  

Ben o günleri çok özlüyorum. Evet, internetten bu filmleri bulabiliriz ama hiçbir şey, televizyonda zap yaparken sevdiğin bir filme denk gelmek kadar mutluluk vermiyor.

Peki sizin özlem duyduğunuz dizi veya filmler hangileri?

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.