Flaş flaş flaş…

Maalesef sürpriz bir dedikodu haberi veya yeni Flash filmiyle ilgili bilgi vermeyeceğim.  Bu sefer bambaşka bir konuyu ele alacağım. Çocukluğumdan beri epilepsi hastası olduğum için bana söylenen bir şey var: “Flaştan uzak dur!” ; çünkü bu flaşlar beyin dalgasını etkileyip nöbet geçirmenize neden olabilir.   EEG çekilirken kullanılan bu ışığın nedense televizyonların  ve eğlence sektörünün vazgeçilmez […]

Yayınlama: 24.08.2020
A+
A-

Maalesef sürpriz bir dedikodu haberi veya yeni Flash filmiyle ilgili bilgi vermeyeceğim.  Bu sefer bambaşka bir konuyu ele alacağım.

Çocukluğumdan beri epilepsi hastası olduğum için bana söylenen bir şey var: “Flaştan uzak dur!” ; çünkü bu flaşlar beyin dalgasını etkileyip nöbet geçirmenize neden olabilir.  

EEG çekilirken kullanılan bu ışığın nedense televizyonların  ve eğlence sektörünün vazgeçilmez olmasına bir türlü anlam veremiyorum. 

Sırf bu yüzden birçok filmi ve konseri izleyemiyorum. Bir dönem koordinatörlüğünü yapmış olduğum bir televizyon programında stüdyo yönetmenini bu konuda uyarmıştım ve “Aa, bilmiyordum!” yanıtını almıştım. 

Bütün dünya artık bunu biliyor olmalı, zira oyunlarda bile öncesinde bu uyarılar yapılıyorken nasıl oluyor da hala insanlar bu kadar bilinçsiz oluyorlar? Yoksa buna direkt umursamazlık mı diyelim? Eğlence, insan sağlığından önce mi geliyor?

Flaş yerine normal spot kullanmak çok mu zor mesela? Bu konuyla ilgili de bir yasak getirilmeli bence. Sansürse, buna da sansür gerek. Geçtiğimiz günlerde Dark adlı dizinin 3. sezonuna başladık ve daha ilk bölümün büyük bir kısmını sırf bu sebepten dolayı izleyemedim. Eşim bile rahatsız olup bakamadı. 

Kaç yıl oldu, bir arpa boyu yol alınamadı bu konuda. 

Bu yazıyı okuyan ve bahsettiğim sektörlerde çalışanlar varsa, sizden tek dileğim bu işkencenin ve tehlikenin bitirilmesidir!

Belki Bollywood gibi flaş yerine dans sahneleri falan koyarsınız?  

Herkese sağlıklı günler!

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.