Oyalanmacalar

Bu nasıl bir başlık diyebilirsiniz. İçimden, nedense öyle yazmak geldi.      Herkesin oyalanmayı sevdiği şeyler vardır. Kimi hobisiyle uğraşır, kimi film izler, kimi spor yapar, kimisi başka şeylerle meşgul olur. Ben son dönemde fena halde bulmacaya sarmış durumdayım. Zaten hep severdim ama bulmaca kitabı aldığımdan beri, daha da büyüsüne kapılmış gibiyim. Televizyonda bir şey […]

Yayınlama: 09.11.2019
A+
A-
Bu nasıl bir başlık diyebilirsiniz. İçimden, nedense öyle yazmak geldi. 
 
 
Herkesin oyalanmayı sevdiği şeyler vardır. Kimi hobisiyle uğraşır, kimi film izler, kimi spor yapar, kimisi başka şeylerle meşgul olur. Ben son dönemde fena halde bulmacaya sarmış durumdayım. Zaten hep severdim ama bulmaca kitabı aldığımdan beri, daha da büyüsüne kapılmış gibiyim. Televizyonda bir şey bulamadığımda, reklam arasında, kahve içerken vs. hep bulmacaya dönüyorum.
 
 
Bu sevgim bana babaannemden miras kalmış olabilir, zira kendisi öldüğü güne kadar her gün bulmaca çözerdi. 88 yaşında vefat ettiğini düşünürsek, hesabını siz yapın.
 
 
Geçenlerde rüyamda bile bulmaca çözdüğümü gördüm. Bu arada çengel bulmacadan bahsediyorum. Babaannem eski muhasebeci olduğundan sayılı bulmacaları da severdi ama benim sayılarla hiç aram yok.
 
 
Bir dönem sudoku  çılgınlığı vardı, ara ara bazı insanların çözdüğünü görüyorum. Oyalanmak bir yana, beyin sporu yapmak çok güzel bir şey. Özellikle de Alzheimer’e karşı çok güçlü bir silah.
 
 
Bulmacalar kadar sevdiğim bir şey daha var. Yapboz. Tabi hep 1500-2000lik aldığım için artık evde asacak yer kalmadı. 
 
 
Eşim bu nedenle beni yapbozlardan uzak tutmaya çalışsa da pek başarılı olamıyor. Zaten zor şartlar altında yapıyorum. Yapbozun üzerine oturup da kalkmayan kedilerim sayesinde hep gerilim dolu oluyor.
 
Bulmacanın yanında biraz da dikiş-nakış işine girdim. Evde bulduğum boş ve sıkıcı yastık kılıflarına figürler eklemekle meşgulüm ve yaparken zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorum. 
 
 
Bir şeylerle oyalanmak, uğraşmak çok güzel ve insanı gerçekten de kendine getiriyor. Şimdi sırada yatak odasını duvar kağıdı ile kaplamak var.
 
 
Peki, sizin oyalanmayı sevdiğiniz şeyler neler?

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.