Cadılar Bayramı’na doğru!

Benim gibi Cadılar Bayramı delisi iseniz, size çok iyi bir haberim var Michael Myers geri dönüyor ama öncelikle yazıma başka bir filmle başlamak istiyorum. SlenderMan. Sanırım SlenderMan efsanesini artık çoğunuz biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için kısaca özetleyelim. İnsanları takip eden, kaçırıp onlara travma yaşatan, çok uzun boylu, doğaüstü bir varlıktan söz ediyoruz. Bizimkiler filmi Uzun Kabus […]

Yayınlama: 01.10.2018
A+
A-

Benim gibi Cadılar Bayramı delisi iseniz, size çok iyi bir haberim var Michael Myers geri dönüyor ama öncelikle yazıma başka bir filmle başlamak istiyorum. SlenderMan.



Sanırım SlenderMan efsanesini artık çoğunuz biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için kısaca özetleyelim. İnsanları takip eden, kaçırıp onlara travma yaşatan, çok uzun boylu, doğaüstü bir varlıktan söz ediyoruz. Bizimkiler filmi Uzun Kabus olarak çevirmişler.  Bu efsanenin bilgisayar oyunu bile mevcut. Oyununu oynamayı denemiştim ve gerçekten de çok gerilmiştim. Filmin de gerilimli olacağını düşünüyorum. SlenderMan ile ilgili anlatılan birçok olayı ve haberleri internetten bulabilirsiniz. 12 Ekim’de sinemalarda!

 

Post apokaliptik filmleri seven biri olarak, I Still See You filmi epey ilgimi çekti.

Ama kıyamet sonrası yeniden toparlanmaya ve medeniyet kurmaya benzer bir hikaye değil bu seferki. Yaşanan apokaliptik bir olaydan sonra dünya, hayaletlerin dolaştığı bir yer haline gelir. Roni (Bella Thorne), yıllar sonra mezardan bir uyarı aldığında, okul arkadaşı Kirk (Richard Harmon) ile birlikte bir plan yaparak, gölge dünyasına iner ve bir katilin peşine düşmeye karar verir. The 100 dizisinden hatırlayacağınız Richard Harmon’un oynadığı bu film 19 Ekim’de vizyonda.

 

Cadılar Bayramı’na ayrı bir bölüm ayırmam gerektiğini hissettim; çünkü burada bir efsaneden bahsediyoruz. VHS kasetlerini halen saklar, her sene güzel bir Halloween maratonu yaparım. Bu yüzden Jamie Lee Curtis’i bir kez daha Laurie olarak görebilmek benim için çok heyecan verici. Tabi, Nick Castle’ı Michael Myers olarak yeniden görmek de!

Konusu ise şöyle: Bir grup araştırmacı Michael Myers’ı hapisanede ziyaret eder. Bu arada herkesi Cadılar Bayramı heyecanı sarmıştır. Myers’in başka bir hapishaneye nakli esnasında araç kaza yapar ve Myers firar eder. 40 yıldır kardeşiyle yüzleşmeyi bekleyen Laurie’ nin dileği gerçekleşir ve Michael gelir, ancak Laurie bu sefer her şeye hazırlıklıdır.

Elbette yönetmen koltuğunda John Carpenter’i görebilseydik çok güzel olurdu ama bu sefer koltukta David Gordon Green var. Bakalım Green’in Cadılar Bayramı tam not alabilecek mi?

Filmin sevenlerine kavuşma günü: 19 Ekim.

 

Eğer korku filmleriyle aranız yoksa ve Cadılar Bayramı ambiyansı size göre değilse, Bradley Cooper ve Lady Gaga’nın Bir Yıldız Doğuyor veya Mr. Bean olarak bildiğimiz Rowan Atkinson’un Johnny English 3 adlı filme bir göz atabilirler.

 

Ayrıca Ferzan Özpetek’in Napoli’nin Sırrı adlı filmi de 26 Ekim’de vizyonda. Filmde, aşk ile işlenen bir suçun arasında kalan bir kadının hikayesi anlatılıyor.

 

Halley Barry ile Daniel Craig’in rol aldığı Kings filmi ise dram severlere hitap eden türden. Gerçek bir olayı anlatan film ırkçılığı konu ediyor. Film, 12 Ekim’de vizyonda.

Bu ay liste uzayıp gidiyor. Evdeki film maratonlarım da başlamış durumda. Kasırga bizi teğet geçmiş olsa da fırtına ve yağmur, film izlememiz açısından her türlü doğru ambiyansı sunuyor.

 

Okurlarıma not: Bu arada Michael Myers maskesi arayıp durdum ama bir türlü bulamadım. Bilen birileri varsa, lütfen bana yazsınlar.



Herkese iyi seyirler.

 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.