Finaller

Dizilerin Mayıs ve Haziran ayı finalleri sonunda geldi. Kimi sezon finali yaptı, kimi ise tamamen bitirdi veya yeni sezon için onay alamadığı için final yaptı. (Dikkat yazacaklarım spoiler içerebilir) Bu biraz sinir olduğum bir konudur. Sonuçta herkes bir diziye bağlanıyor ve devamının gelmesini bekliyor ve yapımcılar birdenbire güzelim dizileri bitiriveriyor. Hadi ilk sezondan devam etmeyip […]

Yayınlama: 06.06.2017
A+
A-

Dizilerin Mayıs ve Haziran ayı finalleri sonunda geldi. Kimi sezon finali yaptı, kimi ise tamamen bitirdi veya yeni sezon için onay alamadığı için final yaptı. (Dikkat yazacaklarım spoiler içerebilir) Bu biraz sinir olduğum bir konudur.



Sonuçta herkes bir diziye bağlanıyor ve devamının gelmesini bekliyor ve yapımcılar birdenbire güzelim dizileri bitiriveriyor. Hadi ilk sezondan devam etmeyip bitirilenleri yine anlıyorum da 6 sezon sonunda doğru düzgün bir final yaptırtmadan diziyi kaldırmak ne demek? Evet, son günlerde 2Broke Girls adlı dizinin hayranları bu soruyu soruyor. Tam tamına altı sezondur yaşadıkları sıkıntıları ve komik hikayeleri izledik. Devamlı olarak, bir düzlüğe çıkıp, rahatlamalarını istedik. Tam da hayatlarının erkeklerini bulup, kariyerde zirve yapmışken bir anda diziyi bitirdiler. Öyle çıkış yakaladılar dediysem de, doğru düzgün bir şekilde göremedik bunları. Hep kısa kısa gösterildi. Bence devamı gelmeliydi. Ya da en azından izleyicilerin hatırına düzgün bir final çekilmeliydi.



Gerçi bu final konusu da hep tartışılan bir şey. Bir diziyi yerinde bitirmek çok zor. Bunu başaran nadir dizilerden birisi Friends’dir. Yazarlar, seyircinin tam da beklediği sonu verip herkesi mutlu etmişti ama bunun tam tersi bir durum ise How I Met Your Mother adlı dizide yaşandı. Yıllarca Ted Mosby’nin eşi kim diye ekran başına kilitlendik. Daha sonra Robin ile olan inişli çıkışlı ilişkisine alışmaya çalıştık derken, Barney ve Robin aşkına alıştırdılar bizi ve 1 sezon boyunca, ikilinin düğününü ele alan bölümleri verdikten sonra berbat bir finalle paramparça ettiler her şeyi. Ben bir Barney ve Robin hayranıydım ve evlenmelerine falan bayılmıştım. Doğal olarak ben de hüsrana uğradım. Senaryonun çoğu bir Friends kopyası olsa da izleyicileri mutlu etmeyi başaramadılar. İnternette bakarsanız, insanların sinirinin halen daha geçmemiş olduğunu görebilirsiniz. Bu nedenle yapımcılar DVD için alternatif bir son hazırlamışlar ama tabi artık iş işten geçti.



Bunun dışında Zooey  Deschanel’in oynadığı New Girl adlı dizi de kafalarda soru işareti bıraktı. Nick ile Jess’in kavuşmasıyla biten 6. sezon finali, gerçekten de bir final miydi, yoksa sezon finali miydi? sorusuna Fox’tan bir açıklama geldi. Zooey Deschanel doğum yaptığı için diziyi bitirme kararı alacaklarmış ama bundan vazgeçip, daha az bölümden oluşacak bir sezon çekmeye karar vermişler. Bu sezonda bir kaç yıl ileriye gitme planları varmış. Bekleyip göreceğiz.



Zamanında, bayılarak izlediğim FlashForward adında bir dizi vardı , belki hatırlayanlarınız vardı. Bu dizinin ikinci sezonunun çekilmemesi beni çok üzmüştü, çünkü gerçekten de çok değişik bir senaryosu vardı. Bunun gibi iptal edilen bir sürü örnek sayılabilinir: Witches of Eastwick, The Secret Circle, Limitless, Arrested Development, Dead Like Me ve Mistresses gibi.



Bakalım daha hangi güzel diziler şok edici bir şekilde bitecek.

Artık yeni sezonu bekleyeceğiz.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.