İlkbahar Filmleri

Nisan-Mayıs ayları Hollywood için bilim-kurgu ve macera ayı demek. Bu tarz filmler genelde bu dönemlerde çıkar. Çocuk filmleri/Animasyonlar yazın, korku filmleri sonbaharda, romantik filmler ise genelde kışın çıkar. Elbette istisnalar oluyor ama genelde her türün bir zamanı vardır ki bu normal, sonuçta güneşli bir günde korku filmi izlemek pek de etkileyici olmuyor. Şu anda yaza […]

Yayınlama: 25.04.2017
A+
A-

Nisan-Mayıs ayları Hollywood için bilim-kurgu ve macera ayı demek. Bu tarz filmler genelde bu dönemlerde çıkar. Çocuk filmleri/Animasyonlar yazın, korku filmleri sonbaharda, romantik filmler ise genelde kışın çıkar. Elbette istisnalar oluyor ama genelde her türün bir zamanı vardır ki bu normal, sonuçta güneşli bir günde korku filmi izlemek pek de etkileyici olmuyor.

Şu anda yaza geçişte animasyonlar da yavaş yavaş gelmeye başladı ama esas değinmek istediğim filmler Logan ve Hızlı ve Öfkeli filmleri. X-Men serisinin Wolverine karakterine hayat veren Hugh Jackman’in 6. kez yenmiş olduğu cilt kanserinin izlerini görebilmek mümkün. Oyuncunun yıllar içerisindeki değişimini görünce insan etkileniyor. Yine de bunca zamandır bu karakterin aynı kişi tarafından oynanması bence büyük bir artı, çünkü bu hep tartışılan bir şey. Bir film çekip karakterleri alıştırıyorlar, hatta bir aşk hikayesi yaratıp, herkesi ağlatıp sonunda mutlu ediyorlar ama devam filminde bir anda başka bir karakteri bize satmaya çalışıyorlar. Ben buna karşıyım. Bu yüzden de Wolverine karakterinde yıllardır  Hugh Jackman’i görmek çok doğru bir seçim.

Örümcek Adam serisi bu açıdan hep eleştirildi. Tobey Maguire ile büyük  bir kitleyi yakalayan yapımcılar sonrasında Andrew Garfield ile yeniden çekim yaptı, ki ilk yazımda da yeniden çekimlerin riskinden bahsetmiştim. Ben şahsen Andrew Garfield’ın oynadığı filmi daha çok sevdim ama maalesef çoğu kişi aynı fikirde değildi ve Hollywood ne yaptı dersiniz? Ders çıkartmayıp, yeni bir Örümcek adamı piyasaya sundular ve bunu Tom Holland adında bir çocuğu oynattılar. Ben şahsen çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Hollywood’a şunu söylemek istiyorum: Ya Hugh Jackman gibi kalıcı birisine karar verin, ya da artık başka karakterlere yönelin, bu değişimi bugüne kadar kaldırabilen tek yapım Batman oldu ama onda da her zamanki favorim daima Michael Keaton olacak!

Hızlı ve Öfkeli filmine gelecek olursak, herkesin eleştiri oklarında bu film var. Her geçen gün daha da abarttıkları filmler, bence miadını doldurdu. Hatta Paul Walker vefat ettikten sonra bu seriyi sonlandırmamaları bence hep büyük bir ayıp, hem de büyük bir hataydı. Uçaktan arabalarla atlamak da nedir öyle? Macera filmini bilim-kurgu filmine çevirmeden önce bence yeni bir film fikri bulsalar daha iyi olacak. Kimse yanlış anlamasın, ben bu seriyi çok severim ama Paul Walker’dan sonra olmadı, olamaz! İlk filmlerde esas konu araba yarışlarıyken, olaylar bir anda savaşa döndü. Zaten en büyük eleştiriler de buna yönelik. İnsanlar  nitro kalkışını beklerken, acayip sahnelerle karşı karşıya kaldılar. Son ekibe Dwayne Johnson ve Jason Statham de katıldı. Tamam, bunlar iyi ve sevilen oyuncular ama neden? Bu tarz yenilikleri genelde kurtarma için yaparlar ama çevremde ve sosyal medyada gördüğüm kadarıyla bu yenilikler izleyiciyi pek tatmin edememiş. Ben de aslında, The Rock’ın  yakın zamanda çekimine onay verilen San Andreas 2 filmini daha çok merak ediyorum.

Senaristleri de anlıyorum, yeni bir fikir bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor, çoğu fikir harcanmış oluyor ama en azından izleyici düşünerek hareket etmek lazım diye düşünüyorum, yoksa gişede çakılmak kaçınılmaz oluyor.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.