Korkudan Vizyon’a!

Şu aşırı sıcaklardan bu sene kurtulamayacağız anlaşılan, hal böyle olunca, dışarı çıkmak da pek mümkün görünmüyor. Ben de kış modundaymış gibi film ve dizi izlemeye başladım. Böyle zamanlarda dizi biriktirmek iyi oluyor. Mesela 2015 yapımı Scream adlı diziyi bir güzel izledim. Bu dizi, bildiğiniz Çığlık filminin dizi hali. Tabi senaryo farklı ama konsept aynı. Maskeli […]

Yayınlama: 24.07.2017
A+
A-

Şu aşırı sıcaklardan bu sene kurtulamayacağız anlaşılan, hal böyle olunca, dışarı çıkmak da pek mümkün görünmüyor. Ben de kış modundaymış gibi film ve dizi izlemeye başladım.

Böyle zamanlarda dizi biriktirmek iyi oluyor. Mesela 2015 yapımı Scream adlı diziyi bir güzel izledim. Bu dizi, bildiğiniz Çığlık filminin dizi hali. Tabi senaryo farklı ama konsept aynı. Maskeli bir katil, öldürülen gençler ve korku filmi kuralları. Zaten yapımcısı 2015 yılında hayatını kaybeden Wes Craven, yani Çığlık’ın ve korku filmlerinin babası olduğu için, daha da bir keyifli oluyor. Normalde aşırı kanlı filmleri izleyemiyorum. Aslında günümüzün slasher filmleri favorim değil ama 80 ve 90lar’ın slasherleri yine izlenebilir nitelikte. Eğer bu tarz filmleri seviyorsanız, yani gençlerin bir seri katil tarafından öldürülmelerini seviyorsanız, tavsiye ederim. Bir MTV dizisi olması sizi soğutmasın sakın!

Bu tarz filmleri ve dizileri daha çok görmek istiyorum! Bu yaz bayağı bir korku filmi furyası var sinemalarda ama hiçbiri Ekim korku filmleri kalitesinde değil elbette. Bu sene nedense bol bol korku filmi izleyesim var yine. Eskiden bir sürü film çekmiştim VHS kasetlere, dönüp dolaşıp izlerdim, koskocaman bir koleksiyonum vardı ama hepsi gitti tabi. Yerini DVD oynatıcılar alınca ve başka teknolojik imkanlar çıkınca pabucu dama atıldı VHS’nin. Bazen piyasada bulamadığımız filmleri internetten izleme şansını bulabiliyoruz ama eski filmleri izleyince kalite feci derecede düşüyor. Yine de o eski filmlerin verdiği keyfi hiçbir film vermiyor. Bu yüzden ne kadar eski film varsa çıkarttım, sırayla izleyeceğim.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve ilgiyle beklenen filmler vardı. Bunlardan bir tanesi Maymunlar Cehennemi:Savaş filmiydi. İlk filmi gayet başarılıydı ama ikinci film biraz hayal kırıklığı olmuştu, bu yüzden herkes bu bölümün nasıl olduğunu merak ediyor. Ben henüz izleme fırsatı bulamadım ama ilki kadar başarılı olmasını umuyorum.

Heyecanla beklenen bir diğer film ise Christopher Nolan’In yönettiği Dunkirk filmiydi. Eşim de bu heyecanla bekleyenlere dahil. Geçtiğimiz sene yayınlanan bir tanıtımda, gülen bir figüran herkesin ilgisini çekmiş ve bu yüzünden bayağı eleştiri konusu olmuştu. Bakalım o sahneyi attılar mı? Benim tek merak ettiğim kısmı bu!  Filmde, İkinci Dünya Savaşı’nda yaşanan Dunkerque Tahliyesi anlatılıyor. Başrollerini ise Tom Hardy ve Cillian Murphy gibi isimler paylaşıyor.

Benim ilgimi çeken ise, bir Güney Kore yapımı olan Zombi Ekspresi. Aksiyonu, gerilimi ve zombisi bol gibi görünen bu film fragmanıyla beni kendine çekti bile.

Herkese iyi seyirler!

 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.