Mucizelere inanır mısın?

Hiç beklenmedik, küçücük, dar zamanlarda özenle ördüğün kalın duvarlara rağmen, kapının altından sızan ışık gibi ya da biraz huzur girsin diye aralık bıraktığın pencere kenarından içeri girmeyi başarabilen, koşuşturan coşkulu,  heyecanlı  çocuk sesleri gibi.      Ansızın bütün görkemiyle doluverir soluğu ciğerlerine kadar ve bir anda aydınlatır gün görmemiş küskün  yüzünü.  Yalnızlıktan talan olmuş evin sonsuz bir […]

Yayınlama: 13.06.2017
A+
A-

Hiç beklenmedik, küçücük, dar zamanlarda özenle ördüğün kalın duvarlara rağmen, kapının altından sızan ışık gibi ya da biraz huzur girsin diye aralık bıraktığın pencere kenarından içeri girmeyi başarabilen, koşuşturan coşkulu,  heyecanlı  çocuk sesleri gibi.

     Ansızın bütün görkemiyle doluverir soluğu ciğerlerine kadar ve bir anda aydınlatır gün görmemiş küskün  yüzünü.  Yalnızlıktan talan olmuş evin sonsuz bir ruh bahçesine döner. Evini, eşyaları, kısacası dokunduğun her şeyi hissetmeye ve hatta sevmeye başlarsın.

                      Perdeleri açılmıştır sevdanın… Ve şimdi asıl iş yüreğine kalmıştır…

    O kocaman dışı alabildiğine görkemli fakat içi bir o kadar ıssız, yüksek duvarlı, tel örgülerle çevrilmiş. Bütün burçlarında, her hangi bir yabancının hamlelerine karşı iyi eğitilmiş, her daim tetikte ve hazır okçuların. Kapının hemen iç tarafında zindanlarından en yüksek kulesine kadar  korkusuz, zırhlı ve ağır silahlı şövalyelerin konuşlandığı. Yüzlerce odasının hiç birinde umuda, aşka  ve ışığa dair en ufak bir olgu barındırmadığım kale’m.

    Harita üzerinde dahi kimsenin yerini tespit edemediği , ormanın en derin en karanlık alanına, yaşanmışlıklarımdan, acılarımdan ve korkularımdan inşa ettiğim Kale’m.

                                                                            Kalbim…

   Korumak ve savunmak için ölümüne direndiğim. Kanlı savaşlara girdiğim, derin yaralar aldığım.

       Ağır yenilgiler verdiğim, zaferler kazandığım kale’m…

  İlk ve belki de son defa seni bastı bağrına kalbim. Güvenle ve asla tükenmeyecek bir inançla. Ne yalan ne de ihanet barındırmayan o tertemiz, sevilesi,  öpülesi kalbin şimdi yürüyor yüzlerce hazır ol da bekleyen ve her biri bir duygunun temsilcisi olan askerlerimin arasından cesaretle.

    Korkma…

    Kulemin üçgen penceresinden nehrin öte tarafında seni gördüğüm ilk an gibi. Tertemiz çırılçıplak, yalansız, gururlu, başı dik bana doğru yürümeye devam et. Bak sevgilim açıldı kalbimin bin yıllık kapıları ardına kadar, sadece sana.

Asla üzülmeyecek ve incitilmeyeceksin. Kalbim kalbini pamuklara sarıp sarmaladı bile. Öylesine benimsedi ki, tıpkı paramparça olmuş kendisi gibi.

Kalbime hoş geldin sevgilim. Gerçek olamayacak kadar güzelsin. Bunun için de mucizemsin…

 

8/6/2017 – 10:41pm

 

Yazarın Son Yazıları
29.06.2017
24.06.2017
30.05.2017
17.05.2017
03.05.2017
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.