SINIRSIZ’LAR

Bize olmaz dediğimiz ne varsa fazlasıyla geldi başımıza. Yapmaz dediklerim, gitmez dediklerim hep gitti. Ölmez dediklerim. Bitmez dediklerim. Evim, işim, eşim, ailem, dostlarım… Ben,siz, hayaller,hayat… Hep bittik. Fark etmedik kimsenin aramızdan eksildiğini. Mutluyduk o günlerde “hiç olmadığım kadar mutluyum” yalanını söylüyorduk. Hâlbuki daha mutlu olduğumuz zamanlar vardı, bunu birlikte paylaştığımız insanlarla düşman olana kadar. Biraz […]

Yayınlama: 30.05.2017
A+
A-

Bize olmaz dediğimiz ne varsa fazlasıyla geldi başımıza. Yapmaz dediklerim, gitmez dediklerim hep gitti. Ölmez dediklerim. Bitmez dediklerim. Evim, işim, eşim, ailem, dostlarım…

Ben,siz, hayaller,hayat…

Hep bittik.

Fark etmedik kimsenin aramızdan eksildiğini. Mutluyduk o günlerde “hiç olmadığım kadar mutluyum” yalanını söylüyorduk. Hâlbuki daha mutlu olduğumuz zamanlar vardı, bunu birlikte paylaştığımız insanlarla düşman olana kadar. Biraz bencil biraz duygusuz biraz adi miyiz ne? Aynı soruyu hemen kendime soruyorum.

Âlâ kabul bunların bazıları bazı durumlarda benim için de geçerli bencil-duygusuz yakıştırmaları. Fakat “Adiliği” asla kabul edemem çünkü her zaman kaliteli ve gösterişli bir bencil olmuşumdur. Egomu yerlere sermem. Derken bile kibirlendiğimi fark ediyorum. Kusura bakmayın ama bu benim hayatım, benim kurallarım, benim yalnızlığım ve benim Cumhuriyetim.

DUYGUSUZ…

Bak bu unvanı kazanmak ta kolay olmadı. Bir takım kıymetli şeyleri kaybetmeyi gerekiyordu. Bazıları kolay oldu çünkü kendileri zamanla uzaklaştılar “Aile” gibi. Bu bana vicdanımın bir kısmını kaybettirdi. Kocam, bir erkeğe güvenebilmenin %65 ini ve dostlarım %33 ünü.  Geri kalan yüzdeyi elde tutuyorum. Herhangi bir “ BELKİ” için ya da, yanılırsam diye  “ İKİ BELKİ” için.

Yanlış bir izlenime kapılmayın lütfen karamsar değilim. Realistim ve insanlar kendilerini diledikleri kadar gizemli, oh wooww falan görebilirler. Ama çoğu arkalarında sakladıkları kötülüğü gizleyemeyecek kadar şeffaf ve savunmasızlar.

Annem her zaman “Keşke bu kadar zeki olmasaydın, hayatın boyunca mutsuz olacaksın” derdi.

İlk zamanlar haklıydı. Uzun bir süre mutsuz da oldum. Sonrasında eğlenceli gelmeye başladı. Birinin söyleyeceği ya da yapacağı şeyi önceden bilmeye başlamak. Onlar buna deli gibi öfkelendiler ama ben müthiş eğlendim.



Tabi bütün bunlar olup biterken gitgide yalnızlaştım. Ailem kardeşlerim ve dostlarım uzaklaşmaya başladılar. Ardından yeni girişimler olmaya başladı. Yazdıklarımdan ve davranışlarımdan etkilenen insanlar yörüngeme girmeye başladı. Yeni dostlar ve daha seviyeli, daha, saygı dolu, daha sevgiyle. Herkes sosyo-medyatik olduğumu düşünüp yargılasa da ben şunu keşfettim; Aynı ülkede yaşamadığım aynı zaman dilimini paylaşmadığım ve aynı oksijeni yakmadığım insanlarla daha sağlam dostluklarım olmuş.



Haber alamadıklarında deli gibi arayan dostlarım Dünya’nın bilmem neresinden endişe duyan. Hasta olduğumu söylediğimde iyileşene kadar peşimi bırakmayan insanlardan bahsediyorum.



Menfaatsiz salt sevgiyle donanmış insanlardan. Her sabah arayan, farklı dillerde günaydın diyen güzel ve pırıl pırıl dostlarım. İran’dan Filipinler’den Pakistan’dan Rusya’dan İtalya’dan Portekiz’den, Mekke’den, Dubai’den, Kanada’dan Hindistan’dan Fransa’dan Amerika’nın farklı eyaletlerinden.



Onlar sıkı dostlarım, bazıları sırdaşım, kız ve erkek kardeşlerim. Yargılamayan, yadırgamayan, beni mutlu eden, unutmayan, merak eden ve üzmeyen yol arkadaşlarım…



Beni sevdikleri, güvendikleri ve inandıkları için bende onları çok seviyorum ve bazılarını burada anmak istiyorum. Onlar hikâyemin en güzel kısmında anılmayı hak ediyorlar.

 

                                                  . . .      V  E  F  A   . . .

 

Thank you so much my special and lovely friends for my best story…

I Love You All

Dominic Arvales, Ali Ammad (Abu gee) , Muhammad Asfandyar, Christine Barbastro ( My crazy girl) , Şevket Temiz (Yoldaşım), Dursun Akbaba (Can parçam) Franco Bayslak & Mendy Zebeli, Peter M. , Yago De Dios Roderio, Cida( Maahlima), Hasan (Jojomm), BB, Frank T. (Daddy ☺ )  Joy, Rapariz, HanifeVahid & Mahnaz (My dear bro and Sisu) , Nadeem Khan, Kabir Malik, Rachel Bordsley, Vincent Nicoletti (Sir V.), Hamza Shenu, Jordan Zishan, Rijdan Sada, Mansoor Bahatti, Raphael Mungai, Amjad Urman, Paulo Duarte, Aaqib Qureshi, Patrick, Tiago Braz, Daniel Victorino Barbosa, Tato Serrato, Kaity, Fulvio Maur, Emipie Sanga, İmran Afzal, Marco Broda, Amir Hossein, Zintis Purens, Liknutsen, FaWaD (Lostheart), Raza, Luke, Maima, Lais Silveria, Marcelo, Maria Cresheda, Mark Lynch, Alessandro, Harris Fayz, Mazher Khan, Latif Ullah ( My brother ), Uji Khan :* , Gary Day, Ammar Farah, Sildi , Ali Malek ( My bestie) , Samira, Faph ( My sister), Gabriel, Ras, Fairy, Kaity ( my beautiful baby girl), Rosha Abedi, Freyman, Anthoney…….

VE

BÜYÜK  BEŞİKTAŞ AİLESİ

 

Yazarın Son Yazıları
29.06.2017
24.06.2017
17.05.2017
03.05.2017
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.