Önüm, arkam, sağım, solum vegan!

Son birkaç senedir hayatımıza giren Vegan yaşam tarzına artık hepimiz aşinayız. Ben yemek kısmına pek katılamasam da farklı alanlardaki ürünlerine katılmamak elde değil! Örneğin Kozmetik sektörü. Yıllardır, çoğu bilindik markalar hakkında hep “hayvanlar üzerinde deniyorlar, o markayı almayın!” diye duyarız. Bu nedenle de ya o üründen uzak dururuz ya da kafamızda soru işaretleriyle kullanırız ama […]

Yayınlama: 03.08.2019
A+
A-

Son birkaç senedir hayatımıza giren Vegan yaşam tarzına artık hepimiz aşinayız. Ben yemek kısmına pek katılamasam da farklı alanlardaki ürünlerine katılmamak elde değil!

Örneğin Kozmetik sektörü. Yıllardır, çoğu bilindik markalar hakkında hep “hayvanlar üzerinde deniyorlar, o markayı almayın!” diye duyarız. Bu nedenle de ya o üründen uzak dururuz ya da kafamızda soru işaretleriyle kullanırız ama artık buna gerek kalmadı. 

Bazı bilindik markalar ve yeni çıkan farklı markalar tamamen Vegan, yani hayvansal hiçbir şey içermeyen ürünler çıkarttı ve hayvanların üzerinde deney yapmadıklarını kanıtlamak için yazılar ve belgeler sundular. Ne kadar doğrudur bunu yine tam olarak bilemeyiz ama en azından ürünlerin tamamen bitkisel olduğunu bilmek bile iç rahatlatıcı. 

Yıllardır kullandığım markaların bazılarının bende alerji yapmaya başlamasından dolayı kafamda soru işaretleri çıkmaya başlamıştı. Sadece kozmetik değil, farklı alanlarda da Vegan kavramı karşımıza çıkıyor. Yemek, hijyen ürünleri, tekstil ürünler.

Son olarak temizlik malzemelerinde rastladım ve hemen denemeye karar verdim. Aldığım şey vegan bir çamaşır suyuydu. Normal çamaşır suyu veya oksijenli sular bende nefes darlığına sebebiyet verdiği için alternatif arıyordum ve sonunda buldum. Hindistancevizi yağı ile yapılmış vegan çamaşır suyu benden geçer not aldı. Nefes darlığı çekmemem bir yana, banyomu tertemiz ve bembeyaz yaptı. 

İşin ilginç kısmı bu çamaşır suyunun sıvı olmaması. Bildiğiniz arap sabunu gibi parça parça çıkartıp, suda eritiyorsunuz. Merak ederseniz, bahsettiğim marka Siveno diye bir marka. Ben bunu Rossmann’dan aldım ve gayet memnunum. Vücudumuzu maruz bıraktığımız kimyasallardan uzaklaşabilmek güzel bir şey, umarım bu ürünlerin gerisi gelir. Şimdilik tek sıkıntıları, biraz pahalı olmaları.

Yemek kısmına katılamadığımı söylemiştim. Evet, yaşam tarzı olarak ben yapamıyorum ama keşfetmiş olduğum Vegan peynirlerini çok seviyorum. Bunun sebebi biraz da Laktoz İntoleransım. Özellikle de cevizli peynir harikulade. 

İlla o yemek stilini veya yaşam biçimini yaşamak zorunda değilsiniz, beğendiğiniz bir şey varsa alın, kullanın. 

Kimse sizi yargılamayacaktır! 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.