Tek Film- Papatya

Bu hafta sizlere tek bir filmden bahsetmek istiyorum; çünkü bu filmi Üniversite’den sınıf arkadaşım olan, değerli Mehmet Doğan çekti. Bu tür olaylar benim için bambaşka bir önem taşıyor. Bizim okulun en güzel tarafı, yaptığımız şeylerde birbirimize destek olmamız ve bunu her zaman da içten yapmamızdır. Filmin yakında vizyona gireceğini duyar duymaz kolları sıvadım ve yazımı […]

Yayınlama: 06.11.2017
A+
A-

Bu hafta sizlere tek bir filmden bahsetmek istiyorum; çünkü bu filmi Üniversite’den sınıf arkadaşım olan, değerli Mehmet Doğan çekti. Bu tür olaylar benim için bambaşka bir önem taşıyor. Bizim okulun en güzel tarafı, yaptığımız şeylerde birbirimize destek olmamız ve bunu her zaman da içten yapmamızdır. Filmin yakında vizyona gireceğini duyar duymaz kolları sıvadım ve yazımı yazdım.

Bu arada, şuanda herkes farklı şehirlere dağılmamış olmasaydı, eminim ki çoğumuz hala görüşüyor olurduk ama hayat. Neyse ki sosyal medya var. Ben kitabımı yazdığımda aldığım destekler beni her zaman duygulandırmıştı. Şimdi destek sırası bende!

Arkadaşımın filmi Papatya yakında vizyona giriyor. Filmden biraz bahsetmek istiyorum. Öncelikle; filmin Yapımcısı Serüven Film. Yazar ve Yönetmeni ise Mehmet Doğan (Güldoğan). Başrollerinde Kenan Acar, Mekin Sezer ve Aysun Güven gibi oyuncular var.

Filmin konusu ise şöyle:

Umut, Sinema TV son sınıf öğrencisidir. Umut’un babasız büyümesi ile Nuri’ nin babasının Nuri’ye karşı ilgisizliği baba ideali konusunda dertleşmeleriyle telafi edilir. Okul, ev arasında süregiden tekdüze yaşamları, Umut’un televizyonda gördüğü bir röportaj sonrasında  değişecektir. Röportajda gördüğü kız ilgisini çekmiş, uzun zamandır hissetmediği duygulara kapılmıştır.  Röportajın ardından karşılaştığı tesadüfler zinciri onu, bu büyüleyici kıza ulaşmak için pek çok denemeye girişeceği, trajikomik bir maceraya sürükleyecektir.

Daha fazlasını merak edenler için, Papatya 1 Aralık’ta vizyonda.

Bu tarz filmlere önem vermemin tek sebebi, sadece arkadaşımın filmi olması değil. Sıcak ve samimi filmleri uzun zamandır mumla arar hale geldik ve böylesini bulmuşken, bizlere de destek olmak düşer.

Film çeken, kitap veya dergi çıkartan, reklam çeken arkadaşlarımı gördükçe okul zamanı geliyor aklıma. Kantinde kurduğumuz gelecek hayallerimizin ne kadarını başarabildik bilmiyorum ama yine buluşsak o kantindeki muhabbete aynen geri dönebiliriz, işte bunu biliyorum. Bugüne kadar, kısa filmlerim dışında, uzun metraj kaç tane film çekecektim, ne projelerim vardı, olmadı. Belki günün birinde olur.

Bu kadar okul zamanımı anmışken, Marmara İletişim 2006 mezunlarına selam olsun!  

Ayrıca, Papatya’nın da, arkadaşım Mehmet Doğan’ın da yolu açık olsun!

Herkese şimdiden iyi seyirler!

 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.