Yeni Yıl ve Getirdikleri

Aslında 2019’a girdiğimiz şu günlerde sinemaya çok iyi filmlerin girmesi bekleniyordu; ancak sinema fiyatlarının fahişliği nedeniyle ufak çaplı bir restleşme başladı ve Yılmaz Erdoğan Organize İşler filmini vizyondan çekti.  Diğer isyan eden sinemacılar  arasında  Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar da bulunuyor. Aslında sebep sadece sinema biletlerinin fiyatları değil. Bu bilet fiyatının içinden yapımcıya düşen pay.  […]

Yayınlama: 05.01.2019
A+
A-

Aslında 2019’a girdiğimiz şu günlerde sinemaya çok iyi filmlerin girmesi bekleniyordu; ancak sinema fiyatlarının fahişliği nedeniyle ufak çaplı bir restleşme başladı ve Yılmaz Erdoğan Organize İşler filmini vizyondan çekti. 

Diğer isyan eden sinemacılar  arasında  Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar da bulunuyor.

Aslında sebep sadece sinema biletlerinin fiyatları değil. Bu bilet fiyatının içinden yapımcıya düşen pay. 

Sinemalarda ek olarak gösterilen menülere ayrılan pay oranı zamlanırken, yapımcılara ayrılan paranın yıllardır sabit olması sinemacılarda bu isyanı başlatmış. Haklılar. O kadar büyük emek ve deli gibi de harcanan paralar var ortada ama mısır ve cola daha değerli gözüküyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl bir hamle gelecek.

Bir bakıma iyi oldu; çünkü gerçekten de yıllardır sinemaya daha az gitmemin sebeplerinden biriydi bilet fiyatları. Dijital ortamda film izlemek de kolaylaştığı için sinemaya rağbet kalmadı. Halbuki eskiden ne çok giderdim sinemaya. Bir kere ambiyansı farklı. Efektleri de doyasıya yaşayabiliyorsunuz ama zaten günümüzde ekonomik durumumuz belli, herkes önceliğini ister istemez değiştiriyor. Kimse borçlardan ve ödemelerden sinemayı düşünemiyor. Topyekûn Mücadele’de sinemalar da indirime gitmeli.

Her yıl bir hedef koyarız ya kendimize, her yıl bir söz veririz ya değişeceğimize dair. Bu sene de ben bir karar aldım. Bundan böyle sadece sinema değil, genel olan konuları da işleyeceğim. Bazen gittiğim yerleri paylaşıyorum İnstagram hesabımda. Herkes merak ediyor. Yaza doğru bir tatil yazısı gelebilir mesela. Keşfettiğim yeni yerleri veya  ürünleri de paylaşabilirim. Bu sene kendimi kısıtlamayacağım. 

Umarım herkes için musmutlu bir yıl olur. 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.