Yine, Yeniden…

Son dönemde yeni bir akım başladı. Vizyondan kalkan bazı yerli filmleri yeniden vizyona sokmak. Özellikle de gişe yapmış olan filmleri artık sıkça yeniden görmemiz mümkün. Bu da bende başka bir isteğe neden oldu. Eski klasikleşmiş filmleri yeniden vizyona sokmak bence çok güzel olur. Yurtdışında bunu yapıyorlar, bence ülkemizde de yapılabilir. Bir dönem işlettiğimiz kafede eski […]

Yayınlama: 04.07.2018
A+
A-

Son dönemde yeni bir akım başladı. Vizyondan kalkan bazı yerli filmleri yeniden vizyona sokmak. Özellikle de gişe yapmış olan filmleri artık sıkça yeniden görmemiz mümkün. Bu da bende başka bir isteğe neden oldu. Eski klasikleşmiş filmleri yeniden vizyona sokmak bence çok güzel olur.

Yurtdışında bunu yapıyorlar, bence ülkemizde de yapılabilir. Bir dönem işlettiğimiz kafede eski filmleri perdeye yansıtıp, arka planda oynamasını istemiştim ama bir türlü fırsat olmadı. Hatta Casablanca ve Breakfast at Tiffany’s filmlerini almıştım. Bazı geceler de korku gecesi yapacaktım ama olmadı.

Konumuza dönecek olursak; sanırım bu biraz da son dönemde çıkan kalitesiz yapıtlardan kaynaklanıyor. Bir tarafta çok iyi filmler çıkarken, öte yandan sırf çekmiş olmak için çekilmiş filmler epey fazlalaştı. İşin üzücü yanı ise bu kalitesiz filmlerde gördüğümüz bazı iyi oyuncular. Umarım yakın zamanda bu filmler azalır ve kaliteli filmler artar. Yineliyorum. Yeniden vizyona giren filmler arasında da eskileri görmek isteriz.

Benim, Temmuz ayında beklediğim birkaç film var. Onlardan bahsedelim. 
İlk filmimiz Otel Transilvanya 3. İlk iki bölümü çok severek izlemiştim, bu nedenle üçüncü bölümü de iple çekiyorum diyebilirim. Bu seferki bölümde Dracula’nın ailesiyle tatilde  yaşayacağı macerayı izleyeceğiz. Mavis’in babası için ayarladığı sürpriz tatil herkese başta iyi gelecektir, ancak durum diğer canavarların da dahil olmasıyla ve Dracula’nın kaptana aşık olmasıyla birlikte değişecektir.  13 Temmuz’da vizyonda.

Tom Cruise, Görevimiz Tehlike serisinin altıncı bölümü olan Mission İmpossible:Yansımalar filmiyle bir kez daha karşımızda. Konuyu, Ethan görevi alınca öğreneceğiz ama büyük stuntlara ve akrobatik hareketlere hazır olun. Tom Cruise varsa, aksiyon eksik olmaz. 27 Temmuz’da sinemalarda.

İlk Arınma Gecesi İşte heyecanla beklediğim filmlerden biri daha! Arınma serisinin yakalamış olduğu başarı, devam filmlerini ardı ardına getiriyor. Bu kez, her yıl 12 saat boyunca yaşanan kanunsuzlukla birlikte ortaya çıkan şiddetin doğuşuna tanıklık edeceğiz. Bir şehirden tüm ülkeye sıçrayan Arınma Gecesi nasıl başlamış hep beraber öğreneceğiz. Yüksek gerilimin eksik olmadığı serinin yeni bölümü 20 Temmuz’da vizyonda.

Ve son olarak Javier Bardem ile Penelope Cruz’un oynadığı Pablo Escobar’ı Sevmek filmi ile karşımızdalar. Evli olan Cruz-Bardem çifti uyumlarıyla ve oyunculuklarıyla her zaman favorilerimin başında gelir. Özellikle de Barselona,Barselona filmini, sadece ikisi için, her gördüğümde yeniden izliyorum desem yalan olmaz. Sanırım Pablo Escobar’ı anlatmaya gerek yok ama konu özetle şöyle.

Gazeteci Virginia Vallejo ile romantik bir ilişkiye başlayan Pablo Escobar, başta zordaki insanlara yardım eden bir adam gibi gözükse de amacı Kolombiyadaki imparatorluğunu ABD’ye yaymaktır. Bunu öğrenen Virginia, hayatını tehlikeye atacak bir karar verir. Film 20 Temmuz’da sinemalarda. 

Artık aylık yazılarımla karşınızda olacağım.

Önümüzdeki ay görüşmek üzere!

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.