Fast Food’dan sofralara…

Çoğumuzun ara ara Fast Food yediğini inkar edemeyiz. Özellikle de öğrencilik döneminde bayılırdım ama aynı zamanda da yemek yapmaya bayılırdım ve farklı dünya mutfaklarından yemekler yapardım.  Zamanı kısıtlı olanlar için hazır yemekler her zaman caziptir. İster zararlı olsun, ister pahalıya gelsin. Bazen sadece hazır yemek isteriz.  Almanya’da yaşadığım dönemde Fast Food’a doydum diyebilirim. Özellikle de […]

Yayınlama: 04.07.2019
A+
A-

Çoğumuzun ara ara Fast Food yediğini inkar edemeyiz. Özellikle de öğrencilik döneminde bayılırdım ama aynı zamanda da yemek yapmaya bayılırdım ve farklı dünya mutfaklarından yemekler yapardım. 

Zamanı kısıtlı olanlar için hazır yemekler her zaman caziptir. İster zararlı olsun, ister pahalıya gelsin. Bazen sadece hazır yemek isteriz.

 Almanya’da yaşadığım dönemde Fast Food’a doydum diyebilirim. Özellikle de dondurulmuş ürünlerin geniş yelpazesi karşısında insan uçukluyor ve ne yiyeceğini şaşırıyor. 

Çeşit çeşit pizzalardan Asya yemeklerine kadar, aklınıza ne gelirse bulabilirsiniz. Benim favorim mesela, ton balıklı pizza ve baget ekmeğinden yapılmış olan pizzaydı. Makarnalı ve ıspanaklısı bile vardı. 

Üstelik bunu hepimizin çok iyi bildiği Dr. Oetker çıkarıyordu. Bizdeki seçenekler çok kısıtlı. Bizde, ya sucuk ağırlıklı ya da vejeteryan pizzalar var. Bu nedenden dolayı mail atmışlığım bile var ama maalesef otomatik cevap ile geçiştirdiler. 

Her neyse konumuza dönecek olursak. Bu çeşitli hazır yemekler gerçekten de çok lezzetliydi ama hem bu ürünleri bulamamamdan ötürü, hem de belli bir yaştan sonra bünyenin ev yemeği istemesinden ötürü tarif denemelerim arttı. Sevilen yemeklerin orjinal tariflerini internetten bulmak artık mümkün, sadece bazı malzemeler ülkemizde değiştiği için bazen problem yaşayabiliyorum ama yine de aşağı yukarı tutturmayı başarıyorum. 

Geçenlerde canım pane balık çekti ama Avrupa’da, balığın yanında tükettikleri “remoulade” sosu yoktu. Ben de hemen internetten araştırdım ve elimdeki imkanlarla bir sos yaptım. İnanın bana çok da lezzetli oldu! Mutluluğu da cabası! Geçen gün pizza yaptım. Kışın, Pekin Ördeği bile yaptım. Kulağa pahalı geliyor olabilir ama tavuktan ucuza geldiğini söylesem şaşarsınız!  

Aslında bazı şeylerin olmaması bu yönden muhteşem. Emek verip de sonunda duyduğunuz haz paha biçilemez oluyor. Ayrıca çoğunlukla çok daha ucuza mal ediyorsunuz. Bretzel yanına yapılan Obazda sosu hariç! Camembert peyniri nedeniyle çok pahalıya geliyor maalesef. 

Aslında Yerli Peynir üreticilerinin yaptıkları ithal peynirler arasına Brie ve Camembert de eklenebilir. Hem daha ucuza mal edebiliriz, hem de yerli bir ürün almak benim daha çok hoşuma gider! 

Bakalım sırada özleyip de yapacağım dondurulmuş yemek hangisi olacak? Ama bu sıcaklarda ilk olarak pastane usulü limonatamı yapacağım ve soğuk soğuk içeceğim. 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.