Eski kocadan akıl almaz tuzak!

Bir süredir birlikte yaşayan Reyhan ve Mehmet, evlerine giren silahlı bir kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Mehmet yaşamını yitirirken genç kadın ağır yaralandı. İstanbul’un kenar semtlerinden birinde çiğ köfte dükkanı işleten 29 yaşındaki Mehmet ve sevgilisi olduğu belirtilen 27 yaşındaki Reyhan, evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, başından vurulan […]

Yayınlama: 11.12.2017
A+
A-

Bir süredir birlikte yaşayan Reyhan ve Mehmet, evlerine giren silahlı bir kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Mehmet yaşamını yitirirken genç kadın ağır yaralandı.



İstanbul’un kenar semtlerinden birinde çiğ köfte dükkanı işleten 29 yaşındaki Mehmet ve sevgilisi olduğu belirtilen 27 yaşındaki Reyhan, evlerinde silahlı saldırıya uğradı.



Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, başından vurulan Mehmet’in hayatını kaybettiğini saptarken, göğsünden yaralanan Reyhan’ı acil servise kaldırdı.



Genç kadın ameliyata alınmadan önce eski kocası Aras’ın adını sayıkladı. Polis bunun üzerine otogarda önlem alarak memleketine kaçmaya çalışan Aras’ı olayda kullandığı ruhsatsız silahı ile yakalayarak gözaltına aldı.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde sorgulanan 35 yaşındaki Aras, eski karısını kıskançlık yüzünden öldürmek istediğini belirterek şöyle ifade verdi :



Facebook’tan akıl almaz tuzak!



”Reyhan ile görücü usulüyle evlenmiştik. Bu evlilikten iki tane oğlumuz dünyaya geldi. Ancak benim bir olaydan sonra içeri düşmem üzerine, Reyhan çocuklarımızı benim aileme teslim edip İstanbul’a kaçtı ve bana boşanma davası açtı.



Ben cezaevindeyken görülen duruşmada hakim boşanmamıza karar verdi. Daha sonra onun izini kaybettim.



Cezaevinden çıktıktan sonra sosyal medyadan eski eşimin İstanbul’da yaşadığını ve kendine yeni bir hayat kurduğunu öğrendim.



Eşimin akrabası olan bir kadının adına Facebook’ta sahte hesap açarak onunla irtibat kurdum. Eski eşim, konuştuğu kişinin ben olduğumu bilmeden yaşadığı semtin adını verdi.



Bunun üzerine İstanbul’a gelip onun yeni sevgilisinin çiğ köfteci dükkanını buldum. Birlikte yaşadığı Mehmet’i takip ederek evinin adresini öğrendim.



Olay gecesi, salonun penceresini açarak eve girdim ve odalara bakmaya başladım. Yatak odasına girdiğimde eski karımı o adamın koynunda çırılçıplak uyurken görünce deliye döndüm. Silahımı çıkarıp önce eski karıma sonra da o adama sıkmaya başladım. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum.



İkisinin de öldüğünü sandığım için evden uzaklaştım. Ancak polisler beni yakaladığında eski karımın hâlâ yaşadığını öğrenince şok geçirdim. Ölmeyeceğini bilseydim kafasına da bir el sıkardım. Pişman değilim, çünkü o kadın beni ve çocuklarımı en zor zamanımızda bırakıp kaçtı ve hayatını yaşamaya başladı.”



Sorgusu tamamlanan Aras, çıkarıldığı mahkemede adam öldürmek, eski eşini öldürmeye teşebbüs etmek, konut dokunulmazlığını bozmak ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Hastanedeki tedavisi devam eden Reyhan ise kendisine geldikten sonra polise şöyle ifade verdi :



”Mehmet bana gerçek aşkı tattırdı”



”Henüz 16 yaşındayken, ailemin baskısıyla kocamla görücü usulüyle evlendik. Kocam ve ailesi bana hiçbir zaman gün yüzü göstermediler. Daha sonra kocam başka bir şehirde iş bulunca oraya yerleştik.



Burada kocam kumar alışkanlığına yakalandı. Memleketten gelen tüm parayı ve benim altınlarımı kumarda kaybetti. Daha sonra kumar borcu nedeniyle bir adamı gasp etti ve hapse düştü.



O Cezaevine girince bakamadığım için çocuklarımı kocamın ailesine teslim edip İstanbul’a geldim ve ona boşanma davası açtım.



Ondan boşandıktan sonra iş aramaya başladım. Bu sırada Mehmet ile tanıştık. Aramızda duygusal bir bağ oluşunca onun teklifini kabul ederek birlikte yaşamaya başladık.



Mehmet ile çok mutluydum, çünkü hayatta ilk kez bir erkek tarafından sevildiğimi hissediyordum. O bana ilk kocamın aksine çok iyi davranıyor, beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyordu.



Onunla evlenecektik ama, ailesi iki çocuklu bir kadın olduğumu öğrenince resmi nikah yapmamıza engel oldu. Mehmet, ailesinin karşı çıkmasına rağmen benim elimi bırakmadı.



Olay gecesi Mehmet ile uyuyorduk. Birden silah sesi ve canımın yanması ile uyandım. Eski kocam bana ve Mehmet’e ateş etmeye devam ediyordu. Daha sonra bayılmışım. Kendime geldiğimde hastanedeydim ve polisler başıma gelip “Sizi vuran eski kocanmış” dediler. Hemen Mehmet’i sordum, öldüğünü öğrenince çok üzüldüm.



Çünkü onunla geçirdiğim kısa hayatta çok mutlu olmuştum. Benim yüzümden öldüğü için çok üzgünüm, şimdi onun ailesinin yüzüne nasıl bakacağım?”



Tedavisi tamamlanan genç kadın daha sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı..


 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.