Film gibi cinayet nasıl çözüldü?

İstanbul’da 8 ay önce kaybolan 36 yaşındaki Nilay’ın bulunması için kurulan özel ekip, genç kadının yasak aşk yaşadığı evli sevgilisi tarafından öldürüldüğünü ortaya çıkardı. Yaklaşık 8 ay önce polise başvuran bir adam, 14 yıl evli kaldığı eski eşi Nilay’dan uzun süredir haber alamadığını bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Kayıp Şahıslar Bürosu ekipleri, genç kadının yaşadığı […]

Yayınlama: 04.02.2020
A+
A-

İstanbul’da 8 ay önce kaybolan 36 yaşındaki Nilay’ın bulunması için kurulan özel ekip, genç kadının yasak aşk yaşadığı evli sevgilisi tarafından öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Yaklaşık 8 ay önce polise başvuran bir adam, 14 yıl evli kaldığı eski eşi Nilay’dan uzun süredir haber alamadığını bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen Kayıp Şahıslar Bürosu ekipleri, genç kadının yaşadığı eve gitti. Ev sahibi Cem, Nilay’ın bir gece dışarı çıktığını ve bir daha dönmediğini bildirdi. Bunun üzerine evde inceleme yapan polis, genç kadının bilgisayarında araştırma yaptı.

Ancak her hangi bir delil bulunamayınca dosyaya cinayet masası dedektifleri de dahil oldu. Genç kadının en son görüştüğü kişiler tek tek sorgulandı. Nilay’ı en son gören kişi 48 yaşındaki ev sahibi Cem ve karısı Nurten’den başkası değildi.

Nilay’ın ortadan kaybolmadan kısa bir süre önce bankadan 35 bin Lira kredi çektiğini saptayan polis, bu paranın ortada olmadığını saptadı.

Çarpık aşk telefonda ortaya çıkıyor!

Nilay’ın kredi çektiği tarihlerde Cem’in de kendisine yeni araba aldığını saptayan polis şüphelerini ev sahibi üzerine yoğunlaştırdı.. Fiziki ve teknik takibe alınan Cem, bir kadınla yaptığı konuşmada “Sonunun Nilay gibi olmasını istemiyorsan sesini keseceksin” dedi.

Polis bu konuşma üzerine Cem ve telefonda konuştuğu kadın olan Derya’yı gözaltına aldı. Derya’nın Nilay ile arkadaş olduğunu saptayan polis, genç kadını çapraz sorguya aldı. Derya sorgusunda “Beni Cem ile tanıştıran Nilay’dı. Ancak daha sonra aniden ortadan kayboldu. Cem’in onu öldürdüğünden şüpheleniyorum” dedi.

Çapraz sorguya alınan Cem, kendisine Derya ile yaptığı telefon konuşmasında “Sonun Nilay gibi olur” sözleri hatırlatılınca paniğe kapılarak, genç kadını öldürüp gömdüğünü itiraf etti.

Cem’in gösterdiği yerde yapılan kazıda çürümüş bir kadın cesedi bulundu. Ailesinin teşhis edememesi üzerine yapılan DNA testinde ölen kadının Nilay olduğu tespit edildi.

Asayiş Şubesi’nde sorgulanan Cem işlediği film gibi cinayeti şöyle anlattı :

”Annemden kalan daireyi kiralamak isterken, yanında bir adamla gelen Nilay, evli olduklarını belirterek eve talip oldu. Daireyi kiraladıktan bir süre sonra o adam bir daha gelip gitmedi. Böylece Nilay’ın boşanmış olduğunu öğrendim.

Bir gün evde arıza olduğunu belirterek beni çağırdı. Yanıma tesisatçı alıp onun dairesine girdim. Tesisatçı işini yaparken Nilay ile sohbete başladık. Eski eşiyle büyük sorunlar yaşadığını o yüzden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

O günden sonra aramızda bir samimiyet oluştu. Bir gün eşime çaktırmadan onun dairesine geçtim. Birlikte yemek yedik alkol aldık, daha sonra yatak odasına geçip birlikte olduk. O geceden sonra her fırsatta birlikte olmayı sürdürdük.

Bu sırada benim maddi bir sıkıntım olmuştu, kefil olduğum biri yüzünden arabam haczedilmişti.

”Şantaja başlayınca öldürdüm”

O sırada Nilay, bankadan kredi çekerek bana borç verdi. Ben de eski arabamın üzerindeki haczi kaldırıp geri kalan parayla kendime yeni bir araba aldım.

Ancak daha sonra Nilay bana baskı yaparak ya eşimden boşanıp kendisiyle evlenmemi ya da annemin dairesini üzerine yapmamı istedi. Ben de eşimin olayı duymaması için annemin dairesini kendi üzerine yapacağıma dair söz verdim.

Bir gün konuşmak için onun dairesine gittiğimde evde arkadaşı Derya ile oturuyordu. Derya da onun gibi boşanmıştı. O gün onunla da aramızda bir elektriklenme oldu ve Nilay mutfaktayken bana telefonunu verdi.

Ertesi gün arayıp Derya ile muhabbet ettik. Sonra da onun evine gittim ve onunla da birliktelik yaşadım. Fakat, Nilay ikimizin ilişkisini öğrenmişti. Beni yeniden tehdit etmeye başlayarak “Ya paramı getir ya daireyi üzerime yap, yoksa olanları karına anlatırım” dedi.

Artık beni bunaltmaya başlayınca onu ortadan kaldırmaya karar verdim. Bir gece onu dışarıya yemeğe götürdüm. Dönerken onu gömdüğüm yere geldik. Bagajdan aldığım iple boğazını sıkıp öldürdüm, sonra da o boş araziye gömdüm.

Nilay ortadan kaybolunca Derya benden şüphelenmeye başladı. Mecburen ona olanları anlattım. Bu kez o bana şantaj yapmaya başlayarak para sızdırmak istedi. Ben de telefonda susmasını söyledim, dinlenildiğimi bilmiyordum.”

Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen Cem, planlayarak adam öldürmek ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından tutuklanırken, cinayeti gizlemek ve şantaj yapmakla suçlanan Derya ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı..  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.