Tecavüz yalanı mahkemede bozuldu

Bir kamu kurumundan emekli olan 55 yaşındaki Emin, yalnız yaşadığı evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Polis, katili yatakta bıraktığı delil sayesinde yakaladı. Yurtdışında yaşayan evli ve bir çocuk annesi genç bir kadın, İstanbul’da tek başına yaşayan babasından haber alamadığını belirterek polisi aradı. Genç kadının verdiği adrese giden polis, bir kamu kurumundan emikli olan Emin’i bıçaklanarak […]

Yayınlama: 05.12.2017
A+
A-

Bir kamu kurumundan emekli olan 55 yaşındaki Emin, yalnız yaşadığı evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Polis, katili yatakta bıraktığı delil sayesinde yakaladı.



Yurtdışında yaşayan evli ve bir çocuk annesi genç bir kadın, İstanbul’da tek başına yaşayan babasından haber alamadığını belirterek polisi aradı. Genç kadının verdiği adrese giden polis, bir kamu kurumundan emikli olan Emin’i bıçaklanarak öldürülmüş olarak buldu.



Ölen adamın evinin kapı ve pencerelerinde zorlama izine rastlamayan polis, Emin’i tanıdığı birinin öldürdüğü ihtimalini değerlendirmeye aldı.



Olay yerinden alanın delillerde Emin’in geceyi bir kadınla birlikte geçirdiği anlaşıldı. Emin’in yatağında olay gecesi yaşandığı anlaşılan cinsel ilişki kanıtları ve bir kadına ait DNA’ya rastlandı.



Komşuları, Emin’in evine arada sırada temizliğe bir kadının geldiğini belirttiler. Polis, bunun üzerine yaptığı incelemede, Emin’in evine İkbal isimli bir kadının geldiğini ortaya çıkardı.



Aslen Karedenizli olan İkbal’in Emin’in öldürülmesinin hemen ardından memleketine gittiğini tespit eden polis, 40 yaşındaki cinayet zanlısını bir yakınının evinde yakalayarak İstanbul’a getirdi.



Yataktan alınan deliller ile İkbal’in DNA’sı uyuşmuştu. Önüne konulan bu delillerin ardından ifade veren İkbal, Emin’i kendisine tecavüz ettiği için öldürdüğünü iddia ederek şunları anlattı :



”Temizliğe eve çağırdı tecavüz etti”



”17 yıl evli kaldıktan sonra eşimin bana ihaneti nedeniyle boşandım. Kocamdan boşandıktan sonra maddi sıkıntı çekince evlere temizliğe gitmeye başladım.



Çalıştığım danışmanlık şirketi aracılığıyla Emin’in evine temizliğe gittim. Daha gittiğim ilk gün Emin, içeceğime ilaç katarak beni etkisiz hale getirip tecavüz etti.



Kimsenin bana inanmayacağını düşünerek polise gidip şikayetçi olmadım. O günden sonra bir daha onunla görüşmemeye karar verdim. Fakat, Emin beni telefonla arayarak ısrarla evine gelmemi söyledi.



Ben gitmek istemeyince de “Sen bilirsin, ben de seninle yattığım sırada çektiğim görüntüleri internete yüklerim” dedi. Benim 16 yaşında bir oğlum var, onun bu durumu öğrenmesinden korktuğum için tekrar o eve gittim.



Emin, cep telefonundan bana tecavüz ettiği görüntüleri izletti. Kendisiyle bir kez daha birlikte olmazsam o görüntüleri yayınlayacağını söyleyince şantajına boyun eğip onunla yatmaya razı oldum.



Bir kez birlikte olduktan sonra eve dönecektim, fakat o “Bir yere gidemezsin, sabaha kadar ne istersem yapacaksın” dedi. Aynı gece beni bir iki kez daha ilişkiye zorladı, sonra yorgun düşerek uyudu.



O uyuyunca mutfaktan bir bıçak alıp kalbine ve boğazına sapladım. O öldükten sonra cep telefonundan görüntüyü silmek istedim ama açamadım.”



Bu ifadenin ardından Emin’in cep telefonu ve bilgisayarında yapılan incelemede İkbal ve başka kadınlara ait sevişme görüntülerine rastlandı.



”Tecavüz yok, ateşli sevişme var!”



Polisteki sorgusu tamamlanan İkbal, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı..



Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan İkbal, poliste verdiği ifadeyi tekrarlayarak Emin’i kendisine tecavüz ettiği ve şantaj yaptığını için öldürdüğünü iddia etti.



Mahkemede ölen Emin’in yakınlarının avukatı, İkbal’in yalan söylediğini Emin’i para için öldürdüğünü iddia etti.



Mahkeme Heyeti, avukatın talebi üzerine Emin’in cep telefonu ve bilgisayarlarından alınan görüntüleri izleme kararı aldı.



Yapılan sun duruşmada mahkeme başkanı İkbal’e “Görüntüleri izledik, senin iddia ettiğin gibi bir tecavüz görüntüsü yok. Hatta sen bayağı ateşli bir şekilde adamla ilişkiye giriyorsun” şeklinde soru yöneltti.



İkbal, “Benim içeceğime ilaç katmıştı, o yüzden ne yaptığımı hatırlamıyorum. İsteyerek onunla sevişmedim” diye yanıt verdi.



Kararı açıklayan mahkeme başkanı, İkbal’in tecavüze uğradığına dair bir kanıt elde edilemediğini belirterek genç kadına, planlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, hırsızlık suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası verildiğini açıkladı..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.